Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Για ένα πιάτο γεμάτο», που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για την ενίσχυση των συσσιτίων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανοίγοντας μια “κοινωνική ομπρέλα”. Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η αναχαίτιση της ανεργίας. Γι’ αυτό και οι δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής που σχεδιάζουμε αποτελούν τον κορυφαίο τομέα στην πυραμίδα της πολιτικής μας.

Η νέα μας κοινωνική δράση, με τίτλο “Για ένα πιάτο γεμάτο”, που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, αφορά σε μια εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, τα οποία θα διαθέσουμε για την κάλυψη των αναγκών των οργανωμένων συσσιτίων εκκλησιών, δήμων και ιδρυμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τους άπορους συμπολίτες μας προκαλούν ίλιγγο, καθώς ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 235.000 συνανθρώπους μας, που έχουν την απόλυτη ανάγκη όλων μας. Στη δράση «Για Ένα Πιάτο Γεμάτο» ζητούμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας προκειμένου να συνδράμουν την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Ευχαριστώ θερμά το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Στέφανο Διαμαντόπουλο και τη Βάσω Στάθη για τη συνεργασία τους και τους συγχαίρω, γιατί προχωρούν σε μια πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας. Πιστεύω βαθιά στη συνεργασία μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης. Μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία για ανάκαμψη και για έξοδο από τα αδιέξοδα της κρίσης, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας οφείλουν να δουλέψουν μαζί και να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση το θεμελιώδες πεδίο της κοινωνικής συνοχής».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την παρουσίαση της νέας κοινωνικής δράσης της Π.Κ.Μ. με τίτλο «Για ένα πιάτο γεμάτο», που θα υλοποιήσει η Π.Κ.Μ., σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη» για την ενίσχυση των οργανωμένων συσσιτίων στην Κεντρική Μακεδονία. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γιώργος Ασπασίδης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο διευθυντής του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» Στέφανος Διαμαντόπουλος και η εκπρόσωπος του εμπορικού τμήματος του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» Βάσω Στάθη.
 «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργούμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας και αλληλοβοήθειας με τους πολίτες του τόπου μας για τους πολίτες του τόπου μας.  Όπως γνωρίζετε, όλο αυτό το διάστημα, αναλάβαμε ανάλογες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο παιχνίδια για παιδιά ιδρυμάτων, προσπαθώντας να χαρίσουμε ένα ζεστό χαμόγελο. Συγκεντρώσαμε με τη συγκλονιστική συμπαράσταση των συμπολιτών μας, φάρμακα για τα κοινωνικά ιατρεία. Παρείχαμε σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δωροεπιταγές και βασικές ιατρικές εξετάσεις αξίας 55.000 ευρώ, στο πλαίσιο της δράσης “Σύμπραξη Κοινωνικής Ευθύνης”. Αξιοποιούμε, σε ετήσια βάση, ευρωπαϊκά προγράμματα διανέμοντας τόνους τροφίμων και βασικών ειδών σε χιλιάδες άπορους συμπολίτες μας. Αποδώσαμε στην ΕΛΕΠΑΠ όλα τα έσοδα από το φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και της Ρουμανίας του Χάτζι. Ξεκινήσαμε πρόσφατα τη δράση «Γείτονες» με τους αρτοποιούς σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, παρέχοντας καθημερινά όλα τα είδη αρτοποιείου με έκπτωση 20% για τους ανέργους, τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζουμε τις κοινωνικές μας δράσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο που ξεκινά σε λίγους μήνες. Εξασφαλίσαμε την εκταμίευση 300 εκατομμυρίων ευρώ από το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο», ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε και θα καταφέρουμε να αντλήσουμε ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ από το νεοσύστατο “Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους”.
Επίσης, στις αρχές του 2015, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, θα αξιοποιήσουμε κονδύλια ύψους 285.000 ευρώ για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, σε άπορους, άστεγους και νέες κατηγορίες συνανθρώπων μας, που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.  Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας στη μοίρα του. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, αγωνιζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη και, πρωτίστως, ανθρώπινη Περιφέρεια», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
            Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΠΚΜ Χάρης Αηδονόπουλος παρουσίασε διεξοδικά τα σημεία συλλογής τροφίμων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ. για τα οργανωμένα συσσίτια στην Κεντρική Μακεδονία. «Η νέα κοινωνική δράση  “Για ένα πιάτο γεμάτο” ξεκινά από αύριο 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Δεκεμβρίου 2014. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχύσουμε το πλέγμα προστασίας και αλληλοβοήθειας που έχει αναπτυχθεί ήδη στην κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας και να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Απευθύνω πρόσκληση στους συμπολίτες μας να συνδράμουν την προσπάθειά μας για να ενισχύσουμε τα συσσίτια της Κεντρικής Μακεδονίας και να προσφέρουν τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο ή άλλου είδους συντήρηση», τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος.
Αναφερόμενος στη νέα κοινωνική δράση «Για ένα πιάτο γεμάτο», ο Διευθυντής του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» Στέφανος Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Αηδονόπουλο Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. για τη συνεργασία στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ο κ. Διαμαντόπουλος  έκανε λόγο για την πολυετή και στοχευμένη δράση του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, ενώ αναφέρθηκε στην αύξηση των αναγκών σε τρόφιμα για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Επίσης, ζήτησε τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων –δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ΜΜΕ, και πολιτών– προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για την ενίσχυση της συγκεκριμένης δράσης. «Οι ανάγκες είναι πολλές και μεγάλες. Στόχος μας είναι να  ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από τα χέρια μας για να στηρίξουμε τα συσσίτια», τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος.

*Ακολουθεί σε συνημμένο αρχείο ενημέρωση για τα σημεία συλλογής τροφίμων που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της νέας κοινωνικής δράσης της Π.Κ.Μ. «Για ένα πιάτο γεμάτο»*.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΚΜ)

Συνοπτική ενημέρωση σχετικά με τη  δράση συλλογής μη αλλοιούμενων τροφίμων  της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας   «ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΓΕΜΑΤΟ» .
 Επάνδρωση:  εντεταλμένοι περ. σύμβουλοι , εθελοντές και υπάλληλοι οικείων Π.Ε          

Χρονική διάρκεια: από 20-11-14 έως 3-12-14
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ  Π.Κ.Μ    (16) 
ΩΡΕΣ: 10πμ – 3μμ
ΤΗΛ: 2313330818 επικοινωνίας για συλλογή από εμάς για όσους αδυνατούν να τα προσκομίσουν στα σημεία .

  • Π.Ε. Θεσσαλονίκης
 πλατεια- χανθ-θεατρο κηπου
 καλαμαρια-- πεζοδρομοσ πλησιον δημαρχειου

  • Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
 ΕΔΕΣΣΑ- ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
 ΑΡΙΔΑΙΑ- ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
 ΣΚΥΔΡΑ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  • Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ
    ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

  • Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  • Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
    ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

  • Π.Ε ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
           ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ- διοικητηριο
         Ν,ΜΟΥΔΑΝΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΩΝ
          ΑΡΝΑΙΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
         ΙΕΡΙΣΣΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
          ΝΙΚΗΤΗ- ΓΡΑΦΕΙΑ  ΔΑΟΚ (Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής)
          ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ- ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΑΟΚ( Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας &  Κτηνιατρικής)
         ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ-  ΔΑΟΚ( Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής)


ΣΥΝΟΛΟ ατόμων που σιτίζονται σε όλη την ΠΚΜ : 14.100  
*

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ