Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015


Αγαπητοί συντοπίτες,
Ονομάζομαι Ευστράτιος (Στράτος) Πετρακόπουλος, είμαι 32 χρονών ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Βέροιας, στην οποία και έζησα μέχρι την ηλικία των 18 ετών.
Φοίτησα στο 16ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο 7ο Γυμνάσιο όπου και διετέλεσα Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού Συμβουλίου και ολοκλήρωσα το βασικό στάδιο της εκπαίδευσής μου και της παιδείας μου σαν άνθρωπος στο 5ο Ενιαίο Λύκειο.
Παράλληλα, αγωνίστηκα σαν ποδοσφαιριστής στις ομάδες του Αθλητικού Συλλόγου Μακεδόνα και κατόπιν στην ομάδα της Βέροιας. Κρίνοντας τα πράγματα σήμερα, είχα την τύχη να γαλουχηθώ εκπαιδευτικά και κοινωνικά σαν άνθρωπος από πολύ σπουδαίους ανθρώπους.
Στα 18 μου χρόνια αναχώρησα για την Αγγλία όπου και σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Σχολή Σπουδών των Βρυξελλών ( BSIS ) έχοντας σπουδάσει την επιστήμη της διαπραγμάτευσης - διαμεσολάβησης από καθηγητές οι οποίοι έλαβαν μέρος με κεντρικό ρόλο σε διαπραγματεύσεις που αφορούσαν εμπόλεμες καταστάσεις ανά τον κόσμο.
Ακολούθησε η Κύπρος όπου συνεργάστηκα με τον εν ενεργεία τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2012 και έκτοτε ασκώ μάχιμη και παράλληλα διαπραγματευτικού επιπέδου δικηγορία στην Αθήνα όπου, εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζω τις ανησυχίες και τα προβλήματα πλέον που αντιμετωπίζει κάθε νέος της ηλικίας μου με όνειρα και προσδοκίες, όχι για κάτι ματαιόδοξο αλλά για κάτι ανθρωπίνως αξιοπρεπές.
Ο πολιτικός στίβος, στον οποίο και κατεβαίνω, δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε αυτοσκοπός. Η συστηματική ενασχόληση μου με την πολιτική θα ήταν για μένα δεκτή μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούσα διαρκώς και επί της ουσίας να λύνω προβλήματα καθημερινότητας των συνανθρώπων μου διατηρώντας παράλληλα μια ήσυχη συνείδηση.
Άλλωστε, το να κάνω οικογένεια είναι ο πρώτος στόχος της ζωής μου και μια ήσυχη συνείδηση τη θεωρώ βασικό συστατικό στοιχείο.
Γιατί επέλεξα να κατέβω στον πολιτικό στίβο.
Η αξιοπρέπεια είναι πλέον μια ανάγκη επιτακτική.
Η κατάσταση τόσο ευμετάβλητη όσο ίσως δε θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.
Ο χρόνος κυλά και οι γενιές διαδέχονται η μία την άλλη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους επωμιζόμενες παράλληλα και το κόστος είτε δικών τους επιλογών, είτε όχι. Η κριτική υψηλή και η ενεργητικότητα στο μηδέν.
Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και η απορρόφηση του ενδιαφέροντος από δευτερευούσης σημασίας δραστηριότητες οι οποίες μόνο αδράνεια προκαλούν, είναι παράγοντες που δε βοηθούν.
Οι επιρροές και τα πρότυπα λειτουργούν λανθασμένα σε ένα πολύ ευάλωτο κοινωνικό πλαίσιο.
Η ενεργοποίηση είναι μονόδρομος.
Την αναπαυτική κριτική την απολαμβάναμε όλοι μέχρι τα πράγματα να αρχίσουν να αγγίζουν και εμάς τους ίδιους, γεγονός που ίσως δεν περιμέναμε να γίνει και σίγουρα όχι τόσο γρήγορα.
Κάθε άνθρωπος φτάνει στο σημείο που παίρνει τις αποφάσεις του. Και σε αυτό το σημείο, σαν ένας από εσάς, αποφασίζω κατέβω στον πολιτικό στίβο, με την πλάτη στον τοίχο, σε μια από τις πιο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις της ιστορίας της χώρας για να εκφράσω τις ανησυχίες μας και τα προβλήματά μας, προσπαθώντας παράλληλα μέσω των εκπαιδευτικών, επαγγελματικών αλλά πάνω από όλα ηθικών προσόντων που με διακατέχουν να βοηθήσω στη δημιουργία μίας κοινωνίας η οποία θα μου επιτρέψει να κοιτάω υπερήφανα στα μάτια τα παιδιά μου μετά από κάποια χρόνια.
 Οφείλω στη συνείδησή μου αυτή την προσπάθεια και χρειάζομαι τη στήριξη των συντοπιτών μου με τους οποίους ταυτίζομαι σαν άνθρωπος.
Υποσχέσεις και ΘΑ δεν υπάρχουν…
Η μάχη δύσκολη αλλά υπό των χειροτέρων των συνθηκών βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Πάμε…..

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ