Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ekloges_2012Στους 1.667.225 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη για την ψηφοφορία της Κυριακής» δήλωσε ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης στη συνέντευξη Τύπου , στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα την εκλογική προετοιμασία.
Παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και υπεύθυνος για τις εκλογές σε περιφερειακό επίπεδο Δημήτρης Λευκόπουλος. 

Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της ΠΚΜ σημειώνοντας ότι δεν είναι σωστοί οι αφορισμοί που ακούμε τελευταία για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Τόνισε ότι «Η Περιφέρεια έδρασε συλλογικά και με απόλυτη επιτυχία» και συνεχάρη θερμά τους υπαλλήλους για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν και «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εκλογική προετοιμασία».
Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, εργάσθηκαν 284 υπάλληλοι της Περιφέρειας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για την προετοιμασία 3.198 εκλογικών τμημάτων.
Στη συνέχεια, ο κ. Λευκόπουλος πήρε το λόγο και έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του εκλογικού μηχανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως είπε, ήδη, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, λειτουργεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1536 για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εκλογική διαδικασία, για την οποία μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες και από την ιστοσελίδα www.pkm.gov.gr
Επίσης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πιλοτικό σύστημα μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Singular Logic.
Ως χώρος πιλοτικής εφαρμογής έχουν επιλεχθεί τυχαία περίπου 5.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων.
Ο κ. Λευκόπουλος αναφέρθηκε και στη λειτουργία Κέντρου Τύπου στο χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (γυάλινο κτίριο - πρώην Νομαρχιακό), από τις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Μέσων Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και τους εκπροσώπους των συνδυασμών για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο των ηλεκτρονικών όσο και των έντυπων μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες), με στόχο την ταχύτερη και ασφαλέστερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Επισήμανε δε ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Κέντρο Τύπου θα γίνεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με την παραλαβή των τηλεγραφημάτων. Επιπλέον, τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και στο INTERNET μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (www.pkm.gov.gr).

Στον ίδιο σύνδεσμο υπάρχει πλήρες ενημερωτικό δελτίο και πληροφοριακό υλικό, που αφορά τόσο την διαδικασία των εκλογών, όσο και χρήσιμοι πίνακες και στατιστικά στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ