Τρίτη 1 Μαΐου 2012
Δεκάδες Εθελοντές Καθάρισαν την Κοίτη του Τριποτάμου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός της κοίτης του Τριποτάμου, την Κυριακή 29 Απριλίου. Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βέροιας στην πανελλήνια εκστρατεία Let’s do it που είχε ως στόχο να καθαριστεί η Ελλάδα σε μια μόνο μέρα.
Δεκάδες εθελοντές κάθε ηλικίας συναντήθηκαν νωρίς την Κυριακή στο σημείο εκκίνησης στην Οδό Θερμοπυλών, όπου προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό όπως πλαστικά γάντια, σακούλες, φτυάρια κτλ.

Οι εθελοντές στη συνέχεια χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και εξαπλώθηκαν σε
διαφορετικά σημεία της κοίτης, καταβάλλοντας κάθε φιλότιμη προσπάθεια, με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των εκπροσώπων του Δήμου, να καθαρίσουν την περιοχή από την ανεύθυνη και εκτεταμένη ρίψη απορριμμάτων.

Κοινή διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν στον καθαρισμό ήταν η μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας και η παράλληλη κακοποίησή του από μέρους συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ομορφότερο σημείο της Βέροιας ως «φυσικό κάδο απορριμμάτων».

Μάλιστα, σε πολλά σημεία κατά μήκος της κοίτης, η συγκέντρωση σκουπιδιών και μπαζών ήταν τόσο μεγάλη που αποδεικνύει τη συστηματική και παγιωμένη πρακτική ορισμένων να πετούν ανεξέλεγκτα στο ποτάμι κάθε είδους απορρίμματος.
 
Για παράδειγμα, οι εθελοντές εντόπισαν και απομάκρυναν έπιπλα, στρώματα, λάστιχα, οικοσκευές και κάθε τι άλλο χωρά η ανθρώπινη φαντασία. Σημειώνεται ότι ο συνολικός όγκος των απορριμμάτων που συγκέντρωσαν ξεπέρασε τον έναν τόνο.

Το τελικό αποτέλεσμα χαροποίησε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία και τη διάθεσή τους για την περιοδική επανάληψη του εγχειρήματος ώστε να  διατηρείται ο χώρος καθαρός, ανοικτός και προσβάσιμος για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί δημόσια όλους τους συμμετέχοντες στον εθελοντικό
καθαρισμό, για τη θερμή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να καθαρίσουμε το ομορφότερο σημείο φυσικού κάλλους της πόλης και να στείλουμε μαζί το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της αγάπης για το περιβάλλον.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ