Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Στην εκπαιδευτική  μέθοδο ανίχνευσης και αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών «Κολοβός»

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς Εκπαιδευτικούς και Κοινωνικούς Επιστήμονες (Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπευτές,  Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους κοκ), προκειμένου να εκπαιδευτούν, με αντικείμενο τη διαδραστική Μέθοδο «Κολοβός» που αφορά στην ανίχνευση, παρέμβαση και αντιμετώπιση μαθησιακών -  αναγνωστικών δυσκολιών.

Πιο συγκεκριμένα η μέθοδος προωθεί την υποβοήθηση της ανάπτυξης της αναγνωστικής δεξιότητας και την παρέμβαση για την αποκατάσταση των αναγνωστικών δυσκολιών μαθητών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας και χαίρει σημαντικής αναγνώρισης και αποδοχής, από διακεκριμένους κύκλους της διεθνούς Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Ο εμπνευστής και εισηγητής της, Γεώργιος Κολοβός, διαθέτει πολυετή εμπειρία, ο ίδιος ως εκπαιδευτικός, σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, όπως και σε εθελοντικά προγράμματα υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο Σκοπός της δράσης είναι αφενός η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών κακοποιημένων γυναικών που δέχονται τις υπηρεσίες του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» και αφετέρου ο επιπλέον «εφοδιασμός» των εθελοντών εκπαιδευτικών με τη διεύρυνση του γνωστικού τους αντικειμένου και την εμπειρία που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μετέπειτα εκπαιδευτικό τους έργο. 

Η εκπαίδευση των εθελοντών θα είναι τρίμηνης διάρκειας και θα συγκροτηθεί ένα και μόνο τμήμα (έως 12 ατόμων με σειρά προτεραιότητας). Θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19.00 – 20.30, στα γραφεία του «Έρασμου» (Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια). 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονταιαποκλειστικά δια ζώσης στα γραφεία μας Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00, με βασικά κριτήρια επιλογής τις ειδικότητες που προαναφέρθηκαν και τη διάθεση αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς των ενδιαφερομένων δικαιώνοντας την πανανθρώπινη αξία και το πνεύμα του εθελοντισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: 23310-74073
email: erasmos.veria@gmail.com

 


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ