Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Μάχη για «πάγωμα» πλειστηριασμών στον Άρειο Πάγο

Παράσταση στον Άρειο Πάγο για τα «κόκκινα» δάνεια έκανε υπέρ των δανειοληπτών ο δικηγόρος Αντώνης Μαρκούλης, δίνοντας μια τεράστιας σημασίας μάχη στα δικαστήρια εναντίον των  πλειστηριασμών.
Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την περασμένη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, αναφορικά με τη νομιμοποίηση ή μη των εταιρειών διαχείρισης να προχωρούν -ως εντολοδόχοι των funds- σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η πλευρά των δανειοληπτών εκπροσωπήθηκε από τον Αντώνη Μαρκούλη, ο οποίος εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου άσκησε στην Ολομέλεια δυναμική παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών, προσθέτοντας σημαντικά νομικά επιχειρήματα στη φαρέτρα των οφειλετών.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί στους επόμενους 2-3 μήνες.
Σε περίπτωση δικαίωσης της θέσης των δανειοληπτών, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που επιβλήθηκαν από servicers θα ακυρωθούν, εφόσον οι δανειολήπτες προσέφυγαν ή θα προσφύγουν έγκαιρα στα δικαστήρια προβάλλοντας ως λόγο ανακοπής την έλλειψη νομιμοποίησης των servicers.
«Πρόκειται για μια ιστορικών διαστάσεων δίκη, η οποία ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δανειοληπτών, που τα τελευταία χρόνια είδαν συστημικές τράπεζες… να αλλάζουν ΑΦΜ και να μεταβιβάζουν απροειδοποίητα τα κόκκινα δάνεια σε funds που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.
Σε περίπτωση δικαίωσης των δανειοληπτών, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που επιβλήθηκαν θα ακυρωθούν.
Για 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις δανείων ύψους 45 δισ. ευρώ που πουλήθηκαν από τράπεζες σε funds σε εξευτελιστικά τιμήματα, υπάρχει ακόμη ελπίδα.
Η ελπίδα να αποτραπεί η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης» δηλώνει ο Αντώνης Μαρκούλης, σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Documento».

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ