Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της 86ης Δ.Ε.Θ. , με επικεφαλής τον Ανδρέα Πουλά, βουλευτή Αργολίδας και υπεύθυνο του κοινοβουλευτικού τομέα

Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τον Στέφανο Ξεκαλάκη,μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συνοδευόμενο από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας και αγροτικά στελέχη του Κινήματος,πραγματοποίησε επίσκεψη την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 στο Νομό Ημαθίας.

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε περιοδεία επισκέψεων σε κτήματα καλλιέργειας πυρηνόκαρπων του νομού, συζητώντας με τους αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο για την πληγή που έχουν προκαλέσει οι έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού που χρήζει άμεσης εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, όσο και για τις δυσθεώρητες αυξήσεις σε όλες τις εισροές τους (ενέργεια, καύσιμα,λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εργατικά), τις τιμές του επιτραπέζιου και βιομηχανικού ροδάκινου που διαμορφώθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας την παραγωγή μη συμφέρουσα και τον κίνδυνο αφανισμού των Ελλήνων αγροτών λόγω της αδυναμίας συνέχισης της παραγωγής.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πουλάς στάθηκε στον γηρασμό του ΕΛΓΑ και τόνισε την ανάγκη της προσαρμογής του για την κάλυψη των ζημιών στα πυρηνόκαρπα αλλά και γενικότερα την κάλυψη νέων κινδύνων που απειλούν την αγροτική παραγωγή λόγω της κλιματικής κρίσης.

 

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στη Βέροια, όπου οι κ. Ανδρέας Πουλάς και κ. Στέφανος Ξεκαλάκης συναντήθηκαν με παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας.

 

 

 

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

 


Σάββας Τσιχλακίδης

Γραμματέας

 

Μαρία Καραγιαννίδου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & ΜΜΕ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ