Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

 Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή θέσαμε ως σημαντική προτεραιότητα τον εορτασμό της 200ης Επετείου από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

 Για τον σκοπό αυτό, αναλάβαμε πρωτοβουλίες με συμπολίτες μας τον σχεδιασμό πολυποίκιλων δράσεων για την ξεχωριστή για την πόλη μας Επέτειο.

 Μεταξύ αυτών, αποτέλεσε πρόταση του διακεκριμένου στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα σολίστ της κιθάρας και συμπολίτη μας, Θάνου Μήτσαλα, η συγγραφή ενός συμφωνικού έργου για την πόλη μας.

 Ο Θάνος απευθύνθηκε με τη σειρά του στον παγκοσμίου βεληνεκούς και πολυβραβευμένο συνθέτη Sergio Assad, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στο κάλεσμά του και συνέθεσε ένα μοναδικό έργο για την πόλη μας.

 Ένα μοναδικό έργο, στο οποίο παρουσιάζεται μέσω αυτού, η ιστορία της πόλης μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι αγώνες και η καταστροφή της το Ολοκαύτωμα του 1822, οι παραδόσεις της και οι πολιτισμικές της αξίες σε συνδυασμό με το μοναδικό ξινόμαυρο, τον ξακουστό οίνο της περιοχής μας.

 Το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, θα απολαύσουμε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το «Κοντσέρτο της Νάουσας» για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

 Η Νάουσα στο εξής αποκτά το δικό της «διαβατήριο» στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι, με σκοπό το μοναδικό αυτό έργο να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και να παρουσιάζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ώστε μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής, να γίνει γνωστή σε όλη την υφήλιο.
 

Εκ μέρους όλων των δημοτών, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους κυρίους Sergio Assad και Θάνο Μήτσαλα, καθώς και στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης για την αγαστή μας συνεργασία και την προσφορά τους στην πόλη μας.
 

Σας ευχαριστώ θερμά." 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ