Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

(Κυριακή 1η Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας)

Την Κυριακή του Θωμά 1η Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας, παρουσιάζεται το κορυφαίο έργο του ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου, με τίτλο: «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ.Χ., Ελληνική ραψωδία», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, με αφηγητές τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον ίδιο τον δημιουργό.

Σολίστες οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης και η Μαίρη Δούτση. Συμμετέχει μικτό φωνητικό σύνολο και το μουσικό σχήμα των αδελφών Τσαχουρίδη.

Το έργο παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας στην 188η Επέτειο το 2010 και το 2012, στην 190ή Επέτειο, σε τιμητική εκδήλωση – αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στην Εστία Μουσών, ο Δήμαρχος τίμησε τον ποιητή με το Μετάλλιο της Ηρωικής Πόλης, για την 35χρονη μέχρι τότε προσφορά του στη Τέχνη και τον πολιτισμό και για την ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος του Ολοκαυτώματος, με το έργο του: «Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ. Χ.,Ελληνική ραψωδία».

 

Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιείται με ειδικές προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται καθημερινά από την γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας "Εστία Μουσών" τις ώρες 10:00-13:00. 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ