Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μία μέρα γεμάτη ποδήλατο θα ζήσουν οι μαθητές δημοτικού και οι δημότες της Βέροιας, λάτρεις του ποδηλάτου. 

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνουν τα “My market” και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τίτλο «Πόλη με ποδήλατα - Όμορφη πόλη» στο πλαίσιο της σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται σε 19 πόλεις της Ελλάδας.  

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου από τις 11:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν:

Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική!
Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμο σας; Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.
Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το «Δίπλωμα Ποδηλάτου» είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας - και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παιδιά, μαθητές δημοτικών σχολείων της Βέροιας με τα ποδήλατά τους, θα έχουν τη χαρά να συμμετάσχουν στη δράση και να πάρουν μέρος στις απαραίτητες δοκιμασίες προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους «Δίπλωμα Ποδηλάτου». Παράλληλα όσοι βρεθούν στην εκδήλωση θα μπορούν να δοκιμάσουν τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης και ηλεκτρικό trekking. Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ