Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Με απόλυτα θετικό πρόσημο έκλεισε η συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στην Έκθεση Beyond 4.0 – SMART VILLAGE, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η ανταπόκριση στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και πολιτών που επισκέφθηκαν το σταντ του Δήμου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO ήταν αξιοσημείωτη, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται ανάμεσα στους 20 πρώτους δήμους της χώρας που έχουν περάσει το κατώφλι της νέας ψηφιακής εποχής.

Το περίπτερο 15 επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 15.10.2021, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γεωργία Μπατσαρά, οι οποίοι σημείωσαν την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην υπηρεσία των δημοτών.

Στη Έκθεση Beyond 4.0 για την τεχνολογία και την καινοτομία ο Δήμος Βέροιας παρουσίασε τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει σχετικά με την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση δημοτών και επιχειρήσεων. 

Παράλληλα στελέχη  του Δήμου είχαν επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα επόμενα βήματα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των ΟΤΑ και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, στο πλαίσιο ανάπτυξης των σύγχρονων έξυπνων πόλεων.
Το σύγχρονο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης και η προοδευτική της πορεία παρουσιάστηκε συνολικά και αναδείχθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις της BEYOND 4.0, με το Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Δήμος Βέροιας υπογράμμισε τη σημασία αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Πρόγραμμα για τις «Έξυπνες Πόλεις» που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 320  εκατ. ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση των δήμων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
 «Το συνέδριο είχε στόχο να θέσει σε τροχιά εκκίνησης όλες τις διαδικασίες για το “αύριο” της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με αφορμή την παρουσία του στο Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
«Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Τοπική Αυτοδιοίκηση» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Δήμου Βέροιας, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης συμμετέχοντας στο πάνελ για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους ΟΤΑ» στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Beyond 4.0.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ