Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για δημότες και επισκέπτες του Δήμου Βέροιας
Δίκτυο δωρεάν WiFi σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος
Στην Ευρωπαϊκή κοινωνία του WiFi4EU μπαίνει ο Δήμος Βέροιας, με την εγκατάσταση δικτύου πρόσβασης στο ίντερνετ σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Η καθημερινότητα των δημοτών όλων των ηλικιακών ομάδων αλλάζει με την εκμετάλλευση ενός σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής και εξυπηρέτησης όπως είναι τα δημόσια πάρκα, οι πλατείες και οι δημόσιες υπηρεσίες. Με την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος Βέροιας γεφυρώνει το ψηφιακό χάσμα παρέχοντας ωφέλεια τόσο στο κέντρο, για τους επισκέπτες, όσο και στις συνοικίες της πόλης για τους κατοίκους.  
Η παρούσα δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λαμβάνοντας voucher αξίας 15.000 ευρώ. Με την υλοποίηση του προγράμματος ο Δήμος Βέροιας αποτελεί έναν από τους εκατοντάδες δήμους της Ευρώπης που ακολουθούν τη στρατηγική ψηφιοποίησης της Ε.Ε, δημιουργώντας Wi-Fi hotspot σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων πάρκων και πλατειών, σε τοπόσημα της πόλης και σε δημόσιες υπηρεσίες.
Τα σημεία όπου είναι διαθέσιμη δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi είναι:


Δημαρχείο - ΚΕΠ Βέροιας
Εβραϊκά Μνήματα
Βήμα Αποστόλου Παύλου
Πλατεία «Τσερμένι»
Πλατεία Καπετανίδη


«Με την ένταξη στο πρόγραμμα WiFi4EU πετυχαίνουμε την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε σημαντικά σημεία κεντρικά και περιφερειακά της πόλη μας. Στόχος της ψηφιοποίησης είναι να εξασφαλίσει πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες συμμετοχής τόσο για τους νέους, όσο και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.
«Μέσω των συνδέσεων αυτών οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο γενικότερα  αλλά και σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες όπως ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονικό τουρισμό και εξιδεικευμένες ανάλογες υπηρεσίες που σχεδιάζει να προσφέρει η κάθε τοπική Αρχή» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.
Η εν λόγω τοπική ασύρματη συνδεσιμότητα παρέχεται δωρεάν και χωρίς όρους, ενώ παράλληλα υπάρχει η πρόβλεψη για Φίλτρο Ιστοσελίδων (Web Content Filtering).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ