Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε σήμερα στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές της Ημαθίας ο επικεφαλής της Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου έγινε συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ της Βέροιας με την προϊστάμενη κ. Μαρία Παππά παρουσία του Γραμματέα της Ν.Ε. Κώστα Ασλάνογλου και του υπεύθυνου Αγροτικού της Ν.Ε. Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου. 

Είναι φανερό και θα πρέπει να ειπωθεί με καθαρό τρόπο ότι αυτές οι τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο μέσα από τις διαδικασίες που έχει ο ΕΛΓΑ. 

Με άλλα λόγια όσοι σήμερα μιλάνε για προκαταβολές έναντι των οριστικών εκτιμήσεων που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός είτε δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ο ΕΛΓΑ, είτε λένε συνειδητά ψέματα στους αγρότες. 

Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές και όλους τους θεσμικούς παράγοντες να συμφωνήσουν στη μοναδική λύση, την καταβολή μιας γενναίας οικονομικής ενίσχυσης στους αγρότες – παραγωγούς, στους επαγγελματικούς φορείς τους, στους εργαζόμενους του κλάδου και στην αγροτική βιομηχανία που επίσης πλήττεται από τις καταστροφές. 

Το έκανε το ΠΑΣΟΚ  το 2003 σε μια αντίστοιχη περίπτωση και με αυτό τον τρόπο στηρίχθηκε ο αγρότης και η παραγωγή του. 

Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί ακόμη μια κοροϊδία στους αγρότες που πλέον έχουν φθάσει στα όρια τους. 

Σε κάθε περίπτωση τέλος επιβάλλεται η ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ με την άμεση πρόσληψη προσωπικού προκείμενου να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχουν οι υπάλληλοι του.        

 Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Ημαθίας

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ