Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ανοιχτή Διαδικτυακή Εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

  Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 18:00

Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το πρώτο στην επικράτεια εκτός Αθηνών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό  τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια  νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, και,  κυρίως, ανοιχτό, προσβάσιμο και φιλικό για τους μικρούς ασθενείς.

Σε λίγα χρόνια η πόλη της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),  με σκοπό τη βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας και τη διασφάλιση της πρόσβασης των  κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Το υπερσύγχρονο Πανεπιστημιακό  Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας  νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για παιδιά της Βόρειας Ελλάδας. 

Το έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκεται  σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης το 2025, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο  περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας  των «Ασκληπιείων».

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί τους  κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την  τρίτη κατά σειρά, για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της  προόδου του έργου, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου. 

Η εκδήλωση παρουσίασης του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου  Θεσσαλονίκης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020,  στις 18:00. 

 

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των  αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.  

 

Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ.  

 

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου  Θεσσαλονίκης ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία,  που  χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα  $400 εκατομμύρια. 

 

Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων  νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου  ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την  ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.  

 

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)  

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς  οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς  της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας.  

Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά,  διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή  διαχείριση. 

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου  και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.  

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3,1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.700 και πλέον  δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 132 κράτη ανά τον κόσμο. 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης Covid 19 εδώ

Δείτε το συνολικό έργο του ΙΣΝ σε 132 χώρες στο SNF.org

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ