Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

 Το αρχοντικό «Σιορ Μανωλάκη», χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, κυριαρχούσε στην πόλη της Βέροιας, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Το 1960-62 κατεδαφίστηκε. Ο ιδιοκτήτης του αρχοντικού, Αναστάσιος Σιορ Μανωλάκης, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της τοπικής κοινωνίας. Είχε έντονη δραστηριοποίηση κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, όντας επικεφαλής της επιτροπής αγώνα της πόλης. Ο απόγονός του, Νούλης Σιορ Μανωλάκης, θυμάται τα πρώτα του παιχνίδια ως παιδί, στην αυλή του αρχοντικού. Αναφέρεται σε ιστορικά περιστατικά που διαδραματίστηκαν εντός της οικίας. «Είχε διανυκτερεύσει ο Βασιλιάς Γεώργιος Α’», αναφέρει μεταξύ άλλων. Και όλα αυτά με έναν αναστεναγμό για την κατεδάφισή του.

 

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 ο επιχειρηματίας Νούλης Σιορμανωλάκης συνομιλεί με την Δρ Ιστορίας Αναστασία Ταναμπάση.

 

Πρόκειται για τη σειρά των podcasts που δημιούργησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με το pod.gr , όπου επιστήμονες, επαγγελματίες, δημιουργοί της Βέροιας μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όπως το ζήσανε και το οραματίζονται.

 

Συντονιστείτε διαδικτυακά στο http://future.libver.gr/podcasts/ και στο https://www.pod.gr/

 

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δέκα χρόνια μετά την απονομή του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill and MelindaGates, η Βιβλιοθήκη συζητάει για το μέλλον με ποικίλες εκδηλώσεις, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020, με ελεύθερη πρόσβαση. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο future.libver.gr/programme

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τηλ. 2331024494, https://www.libver.gr email: info@libver.gr

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ