Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας μετακαλεί την παράσταση των No Man’s Land Rabbits  «ΑΣΧΗΜΟΙ – UNSHAPED» τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 9.15μ.μ. στο φουαγιέ της  Αντωνιάδειας Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Είσοδος 10€, εκπτωτικό εισιτήριο 8€ (ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ΑμΕΑ, μαθητών των ομάδων των εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας»).

Προπώληση εισιτηρίων από την Τετάρτη 4.11.2019
γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140
καφέ Βάτραχος, Μ. Καρακωστή 13, τηλ. 2331020282


Στην πρώτη τους παράσταση “ΑΣΧΗΜΟΙ (UNSHAPED)” οι “No Man’s Land Rabbits”, πειραματίστηκαν αντλώντας υλικό από τη θεματική των κοινωνικών στερεοτύπων.
“Πώς επιβιώνουμε στη σύγχρονη κοινωνία όταν αισθανόμαστε ότι δεν χωράμε στο πλαίσιό της;

Εκφράζουμε τη διαφορετικότητά μας; Κι αν την εκφράσουμε, αλλάζει το βλέμμα της κοινωνίας; Αποδεχόμαστε, ανεχόμαστε ή υποκρινόμαστε ότι αποδεχόμαστε το διαφορετικό; Τι σχήμα παίρνει τελικά ο καθένας μας, για να μπορεί να είναι κοινωνικά αποδεκτός;”

Το κείμενο πρόκειται για μια devised σύνθεση από τα μέλη της ομάδας. Μια σπονδυλωτή αφήγηση τεσσάρων χαρακτήρων, που έτυχε να βρεθούν ένα βράδυ στο ίδιο μπαρ. Εκεί ξεπηδάν οι ιστορίες τους και μέσα από το παρελθόν τους και τις εμπειρίες που τους σημάδεψαν, φωτίζεται η δυσκολία που κάθε ένας αντιμετωπίζει όταν δεν γίνεται αποδεκτός από την κοινωνία για αυτό που είναι. Πόσο αποδεχόμαστε ως κοινωνία έναν ομοφυλόφιλο, έναν καταθλιπτικό, έναν ξένο, έναν οροθετικό; Πόσο μπορούμε να επιβιώσουμε μέσα στο δικό μας σχήμα και πόσο μας το αλλάζει η κοινωνία;

Η παράσταση είναι “Devised” και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την ομάδα (συγγραφή, σκηνοθεσία, χορογραφία/κινησιολογία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική σύνθεση και διασκευή) χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση.
Διάρκεια: 70’


Η ομάδα: Ρομπίσα Γκαλ-Αβραάμ, Ροΐδης Δημήτρης, Σέυμουρ-Σταθόπουλος Νίκος, Σιούντας Περικλής

Φωτισμοί & Βιντεοσκόπηση teaser: Κόσσυβας Δημήτρης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ