Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Αντιπροσωπεία της Παράταξης Πράξεις #ΓιαΤηΜακεδονία, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου και τους  υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Λέων Ζύκα, Βασίλη Λεκίδη, Σταματία Μπαινούση, Παναγιώτη Παπαδωρόθεο, Παναγιώτη Στεφανίδη, Παναγιώτη Τουχτίδη και Όλγα Τσιπτσέ, επισκέφθηκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) κύριο Σωτήριο Θεοφάνη, σε μια ευχάριστη συγκυρία διεθνούς διάκρισης για τον  ίδιο, αλλά στο πρόσωπό του και για το έργο που επιτελείται στον οργανισμό. 
 
Κατά την ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός του Λιμένος για την δημιουργία δικτύων συνεργασίας σε επίπεδο μεταφορών, διακίνησης πρωτογενών υλών και προιόντων και, ιδιαίτερα, προώθησης εξαγωγών, ώστε να αναδειχθεί το λιμάνι σε κύρια θύρα εξυπηρέτησης των γειτονικών χωρών και σε κόμβο ανάπτυξης της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 
 
 Έργα αιχμής θεωρούνται η συγκοινωνιακή και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, ταυτόχρονα με την δημιουργία ενός, ικανού μεγέθους, διαμετακομιστικού εμπορευματικού σταθμού, που όμως θα πρέπει να επισπευθούν, για να ακολουθήσουν τον δυναμικό “εσωτερικό”προγραμματισμό του Οργανισμού, που στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως την γεωστρατηγική θέση της Περιφέρειάς μας.
 
Εντός της επόμενης τριετίας η εικόνα θα πρέπει να έχει αλλάξει και αυτό είναι ευθύνη όλων και της αιρετής περιφέρειας, με πράξεις και όχι με λόγια.
 
Η σχέση του ΟΛΘ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να περάσει σε νέα, παραγωγική φάση, ώστε μέσω κοινού σχεδιασμού, όπου απαιτείται, συνεργασίας, αλλά και ενεργούς υποστήριξης, να επιταθεί η θετική δυναμική που καταγράφεται και να αξιοποιηθούν οι  πραγματικές δυνατότητες του, ώστε από λιμάνι της “μικρής ενδοχώρας”, κατά κύριο λόγο, να καταστεί μεγάλος εμπορευματικός κόμβος διακίνησης  και κύριος εξαγωγικός πυλώνας της χώρας. 
 
 Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες! 
 
Και στο λιμάνι πρέπει να χτυπήσει η καρδιά της Περιφέρειας, όχι πια με λόγια αλλά με Πράξεις!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ