Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Βέροια παρουσίασαν στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας κ. Γεώργιος Ορφανίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτριο Τραπεζανλή, τα μέλη του Δ.Σ. κυρίες Αναστασία Λαζαρίδου, Μυρτώ Μπέτζιου, τον κ. Στέλιο Πιπερίδη, το Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης κ. Θωμά Αχτσή, το Στέλεχος της εταιρείας eco//san κ. Ηλία Κούρο και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΥΑΒ κ. Γεώργιο Μαυρίδη. 


Το αυτοκίνητο παράγεται στην Κίνα και εκπροσωπείται στην πατρίδα μας από την ελληνική εταιρεία eco//san, με αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη. 


Έχει μήκος 2,245 μέτρα, αλλά μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο άτομα. 

Οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου από 16 ετών, ή αυτοκινήτου από 18 ετών, έχει το χαμηλότερο κόστος χρήσης, καθώς η ενέργεια που αντλεί για κάθε 100 χιλιόμετρα αντιστοιχεί σε 1€. Το μήκος του είναι τέτοιο, που του επιτρέπει να σταθμεύει οπουδήποτε, ακόμα και κάθετα, ενώ δεν ρυπαίνει και δεν παράγει θόρυβο. 

Τα έξοδα συντήρησης είναι εξαιρετικά χαμηλά, καθώς δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη που απαιτούν λίπανση, ρύθμιση κ.λ.π., ενώ δεν πληρώνει, όπως είναι φυσικό, ούτε τέλη κυκλοφορίας. Με μια πλήρη φόρτιση, μπορεί να κινηθεί για απόσταση 120 χιλιομέτρων, που είναι υπέρ αρκετά για το σύνολο σχεδόν των μετακινήσεων στην πόλη και τη γύρω περιοχή σε μια ημέρα. Μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 6-7 ώρες στο οικιακό δίκτυο και πολύ λιγότερο σε δημόσιους φορτιστές ή ταχυφορτιστές. 

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το ισχυρότερο μοντέλο, το οποίο προμηθεύτηκε η Δ.Ε.Υ.Α.Β και το οποίο οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου έχει ισχύ 10 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Έτσι, μπορεί να κινηθεί με άνεση τόσο μέσα στην πόλη της Βέροιας, όσο και γύρω από αυτή.
Το Eco-Car έχει ευρωπαϊκή έγκριση καταλληλότητας. 


 Παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεώργιος Ορφανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για άλλη μια πρωτοπορία της ΔΕΥΑΒ λέγοντας «Μετά τον πρώτο Βιολογικό Καθαρισμό, τον πρώτο Τηλέλεγχο-Τηλεχειρισμό των δικτύων, την πρωτοπορία για την παραγωγή ρεύματος, η επιχείρηση μπαίνει σήμερα και στην ηλεκτρική αυτοκίνηση. 


Με την επένδυση αυτή για άλλη μια φορά κάνουμε πράξη την οικολογική μας συνείδηση. Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ