Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «Ναι»  δήλωσαν Θεοχαρόπουλος, Λυκούδης, Κουντουρά,  Παπαχριστόπουλος, Μαυρωτάς, Δανέλλης, Παπακώστα και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπέρ της Συμφωνίας τάχθηκαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Σπύρος Δανέλλης,η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Κατά ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ “παρών” είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Να σημειωθεί πως ένταση υπήρξε κατά την ψηφοφορία με τη Χρυσή Αυγή, να μιλά περί προδοσίας και να υπάρχει παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής. Λίγο αργότερα πανό με το σύνθημα "δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας" σήκωσε ο Γ. Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – μιλώντας στην Πέμπτη στην Ολομέλεια – έκανε λόγο για “ιστορική συμφωνία”, εξαπολύοντας πυρά στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε “το πραγματικό σας πρόβλημα δεν είναι η Συμφωνία αλλά εγώ”.
“Εθνικό λάθος” χαρακτήρισε τη Συμφωνία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε υψηλούς τόνους κατά της συμφωνίας κινήθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ