Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ, ΤΣΙΡΚΟ, ΚΛΟΟΥΝ , ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΕΣ! ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...
  1. 11.00π.μ.ARIMA PUPPET THEATRE “Street Variete”
  2. 12.00μ CIA. LANUTTI & CORBO “Zirk Comedy”
  3. 13.00 ΝΙΣΤΑ «Οιγείτονες»
11.00π.μ.ARIMA PUPPET THEATRE “Street Variete”

Κουκλοθέατρο Άριμα (Κρήτη) «Κάγκουν»Τεχνική: Μαριονέτες με νήματα.Σκηνοθεσία και κατασκευές: Κωστής Ζαϊμάκης
ΤΟ κάγκουν είναι μία παράσταση κουκλοθέατρου δρόμου. Ένας μικρός κόσμος από μαριονέτες σαν ενα πλωτό νησάκι απάνου στο πεζοδρόμιο . Θα χωρέσουν όλα τα όνειρα μέσα σε μία βαλίτσα; Όλα τα πράγματα της παράστασης χωράνε σε μία βαλίτσα. Η σκηνή είναι ελαφριά και οι κούκλες δεν είναι πολύ μεγάλες. Ένα βολικό μέρος και ώρα και η παράσταση αρχίζει.
Οι κούκλες δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. 
Αν αφήσεις τον εαυτό σου μπορείς να ταξιδέψεις μαζί τους.
Μία παράσταση κουκλοθέατρου δρόμου είναι ένας ελεύθερος κόσμος έκφρασης και επικοινωνίας. Καθε περαστικός με τον τρόπο του αναγνωρίζει στο κουκλοθέατρο μια ουσιαστική προσφορά... Ένα Κάγκουν καταπληκτικο.
Ο Κωστής Ζαϊμάκης είναι κουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Συνεργάστηκε με το θέατρα, Όμμα Στούντιο, Damiet van Dalsum, Angelus Novus, κουκλοθέταρο AYUSAYA κ.α
Ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα. Είναι μέλος του Ελληνικού κέντρου της διεθνούς ένωσης Κουκλοθεάτρου UNIMA και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
12.00μ.CIA. LANUTTI & CORBO “Zirk Comedy”(οπτικό Θέατρο - κωμωδία)
Κωμικό θέατρο δρόμου με κωμική μαγεία.
Χωρίς λόγια
Η παράσταση
Μια παράσταση που περιλαμβάνει κλόουν, μουσική και παράξενη μαγεία.
Ένα μικρό τσίρκο ταξιδεύει στην πόλη. Η σκηνή του έχει μια ποικιλία πράξεων: ξεκαρδιστική, παράλογη, μαγική, ανόητη και ποιητική.
Ένα σουρεαλιστικό, εμπνευσμένο από όνειρο τσίρκο, όπου η κωμωδία και η ποίηση παίρνουν τον έλεγχο και μεταφέρουν το κοινό σε ένα διαχρονικό ταξίδι.
Κατάλληλο για ακροατές όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα για εκείνους που υποφέρουν από έλλειψη γέλιου και απορίας.
Ο θίασος
Γεννιέται από τη συνάντηση δύο καλλιτεχνών στη ζωή και στη σκηνή. Domenico Lannutti (Ιταλία) και Gaby Corbo (Αργεντινή), και οι δύο στη σκηνή από το 1995.
Domenico Lannutti: κωμικός, ηθοποιός, μάγος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος του κωμικού θεάτρου.
Gaby Corbo: ακροβάτης, ηθοποιός και δασκάλα τσίρκο.
Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν κωμωδία, μαγεία, ακροβατικά, μεταμφίεση, ποίηση και τρέλα.
Το 2012 ίδρυσαν το «P.I.P.P.U.» Μικρή εταιρεία για την παραγωγή χιούμορ, με σκοπό να συντηρήσει τις τέχνες για να παράγει εκπλήξεις σε 360°.
13.00 ΝΙΣΤΑ “Οι γείτονες”
Κουκλοθέατρο με γιγαντοκούκλες .
Η παράσταση
Η ομαλή συνύπαρξη των γειτόνων ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Του Παντελή και του Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών. Η Λούση και ο Ταρζάν (τα δύο σκυλιά) σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα θα οδηγήσουν τον Κότα και τον Παντελή στη συμφιλίωση μέσα από μία σειρά αστείων και απροσδόκητων γεγονότων.
KOYKΛΟΘΙΑΣΟΣ «ΝΙΣΤΑ»
Ο κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ δημιουργήθηκε το 2007 από την Δήμητρα Ζάντζα και τον Παναγιώτη Κουλούρη. Πήρε το όνομά του από τα αρχικά της Νίνας και του Στάθη, των δύο παιδιών τους..
Η Δήμητρα και ο Παναγιώτης είναι νηπιαγωγοί. Εργάζονται από το 2001 στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολούνται με το κουκλοθέατρο τα τελευταία 23 χρόνια παίζοντας παραστάσεις κουκλοθεάτρου και διδάσκοντας κατασκευή κούκλας. Στις παραστάσεις χρησιμοποιούν κυρίως γαντόκουκλες και μάπετ.
Με αφετηρία τον παιδικό ανιμισμό πιστεύουν πως το να δίνεις ζωή στα άψυχα πράγματα μέσα από το κουκλοθέατρο είναι μια περιπέτεια αληθινής δημιουργίας που αφορά και τα παιδιά και τους μεγάλους.
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ & ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ