Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

  • 7:28 μ.μ.
  • Unknown

«Σε αποχή διαρκείας από τη διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)- πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα- προχώρησαν από σήμερα 03/08/2016,
οι εργαζόμενοι στο σύνολο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των 30 δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα»,

αναφέρουν, σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς και η τομεάρχης Αλληλεγγύης του κόμματος, Σοφία Βούλτεψη.
Τα δύο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι, μετά από συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση, ζητούν τον επανασχεδιασμό του ΚΕΑ και την επανένταξή του με νέο απλοποιημένο διαδικαστικό τρόπο.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τα προβλήματα των πολιτών που προσέφυγαν στα ΚΕΠ για να ενταχθούν στο πρόγραμμα για το ΚΕΑ, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στα ΚΕΠ, ξεκίνησαν από την ημέρα έναρξης του προγράμματος, στις 14 Ιουλίου, καθώς κανένα από τα ΚΕΠ που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δεν μπόρεσε να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή, λόγω αδυναμίας του πληροφοριακού συστήματος.
«Οι δικαιούχοι πολίτες, αλλά και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, επωμίστηκαν τις συνέπειες της έλλειψης προετοιμασίας και της ανικανότητας των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών με μόνο αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία τους. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΚΕΑ. Οφείλει, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα του πιο καταξιωμένου θεσμού της Δημόσιας Διοίκησης, των ΚΕΠ, που η ίδια δημιούργησε και να μην τα φορτώνει στους υπαλλήλους», συμπληρώνουν ο κ. Γεωργαντάς και η κ. Βούλτεψη.


Πηγή :  http://www.e-dimosio.gr/dimosio/100009/apochi-diarkias-sta-kep-gia-kinoniko-isodima-allilengiis/
 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ