Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Συνάντηση φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας με μοναδικό θέμα συζήτησης την κοινή δράση και διαμαρτυρία ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση αύριο Κυριακή 8 Μαϊου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν,εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας,του 4 ου Π.Τ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Αγροτικού ΣυλλόγουΒέροιας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ημαθίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας, του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, του Οδοντιατρικού, Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας.

Όλοι αύριο στην Πλατεία δημαρχείου της Βέροιας

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ομόφωνα αποφάσισαν, να πραγματοποιηθεί στην
πλατεία δημαρχείου αύριο Κυριακή 8 Μαϊου 2016 στις 10:30 το πρωί, απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Με ψήφισμά τους καλούν να συμμετέχουν όλοι αύριο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά το κοινό ψήφισμα των φορέων αναφέρει τα παρακάτω:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών.
Άμεση κατάργηση του συνόλου των απεργιακών μνημειακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και απαγόρευση του Lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του παραγωγικού ιστού της χώρας, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών
Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων
κοινωνικής ωφέλειας.
Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της Φορολογικής επιδρομής.
Τέλος στον αυταρχισμό και τα φτωχοποίηση.

Εργατικό Κέντρο Βέροιας,

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας,

4 ου Π.Τ Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος,

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ,

Ένωση Φοροτεχνικών Ημαθίας,

Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας,

Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας.

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ