Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

  • 8:26 π.μ.
  • Unknown
για υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για ανέργους μέσω των ΚΕΠ.
 Διαβάστε αναλυτικά ποιες υποθέσεις θα μπορούν να διεκπεραιώνουν χωρίς ταλαιπωρία οι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του θα γλιτώσουν από την ταλαιπωρία στις ουρές του ΟΑΕΔ, μετά από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας. Από τις 27 Σεπτεμβρίου όλοι οι άνεργοι
αλλά και όσοι συναλλάσσονται με τον ΟΑΕΔ, θα μπορούν να ανανεώνουν τα βιβλιάρια τους και να αποκτούν βεβαιώσεις μέσω των ΚΕΠ. 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι συγκεκριμένες ενέργειες θα μεταφερθούν από τον ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα, οι άνεργοι θα μπορούν να παίρνουν τις βεβαιώσεις ανεργίας και να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους εύκολα και γρήγορα μέσω του ΚΕΠ της περιοχής τους. 
Επίσης, από τις 4 Ιανουαρίου του 2016 τα ΚΕΠ θα δέχονται τις αιτήσεις και για την καταβολή όλων των ειδικών επιδομάτων (μακροχρόνιας ανεργίας, επίσχεσης εργασίας, παροχών μητρότητας κ.α.).
Τη διεκπεραίωση, μέσω των ΚΕΠ, όλων των παραπάνω διαδικασιών προβλέπει απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρ. Αντωνοπούλου που εκδόθηκε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
                
πηγή : www.dikaiologitika.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ