Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

  • 1:29 μ.μ.
  • Unknown
Αν κοιμάστε με το σύντροφό σας, ο οποίος καθημερινά ξυπνά νωρίς το πρωί, σίγουρα θα έχετε νιώσει την ανάγκη να χωρίσετε κατά τη διάρκεια του ύπνου, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα.
Κι αυτό γιατί έχετε κουραστεί να σηκώνεστε πρωί από το κουδούνισμα ενός ξυπνητηριού που δεν χτυπά καν για εσάς!
Σωτήρια λύση στο μείζον πρόβλημα αποτελεί το νέο ξυπνητήρι με την ονομασία «Wake», το οποίο στην ουσία εστιάζει στα μάτια του ατόμου που πρέπει να ξυπνήσει μέσω μιας αχτίδας φωτός, ενώ αυτός που κοιμάται δίπλα του δεν ενοχλείται και συνεχίζει να απολαμβάνει τον ύπνο του.
Η σύλληψη της ιδέας έγινε από την εταιρεία Lucera Labs που εδρεύει στο Λος Άντζελες, ενώ οι κατασκευαστές της χρήσιμης συσκευής επισημαίνουν πως λειτουργεί αποτελεσματικά, ακόμα κι αν ένα ζευγάρι κοιμάται στοργικά αγκαλιασμένο.
Η 32χρονη Taylor Mitchell, που είναι υπεύθυνη λογισμικού στην Lucera Labs, εξηγεί: «Πόσο ανυπόφορο είναι να ξυπνάς από τον εκκωφαντικό ήχο ενός ξυπνητηριού. Το σώμα, από την άλλη, αντιδρά καλύτερα όταν δέχεται φυσικά ερεθίσματα, όπως οι ακτίνες του ήλιου. Έχει παρατηρηθεί πως τότε οι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι πιο ευχάριστα.»
Η εταιρεία, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το εγχείρημά της, διεξάγει καμπάνια στο site kickstarter, ακολουθώντας την τακτική του crowdfunding. Ήδη έχει μαζέψει 25.000 λίρες από τις 66.000 που χρειάζεται για να προωθήσει το αντικείμενο στην αγορά.
Η ειδική σε θέματα ύπνου, Nerina Ramlakhan από την άλλη, τονίζει πως οι άνθρωποι πρέπει να επικεντρώνονται στην ποιότητα του ύπνου τους και να αποφεύγουν τη χρήση gadget.
Για να δείτε την καμπάνια πατήστε εδώ.
Πηγή: reporter.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ