Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τα φυλλάδια περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισαν, ενόψει των εορτών του Πάσχα, τη διανομή στους πολίτες ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Η διανομή των φυλλαδίων θα πραγματοποιηθεί από αστυνομικό προσωπικό το χρονικό διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδίως τις ημέρες που κορυφώνεται η έξοδος από τα αστικά κέντρα, σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου (διόδια, κλπ.), καθώς και σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς θα συμμετέχουν στη διανομή των φυλλαδίων στις 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου, καθώς και της Τούμπας – Τριανδρίας και Ευόσμου, όπου από την 23-03-2015 έχει αναπτυχθεί η σχετική δράση.
Σκοπός της διανομής των φυλλαδίων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα, καθώς και ατυχήματα εξαιτίας της χρήσης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, που κάθε χρόνο προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζονται βασικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το θέμα της οδικής ασφάλειας, καθώς και για την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:

·         Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
·         Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
·         Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
·         Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
·         Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
·         Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
·         Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες
·         Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
·         Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
·         Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
·         Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος
·         Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Για την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

·         Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
·         Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
·         Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
·         Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
·         Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
·         Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
·         Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ