Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητοί Συμπολίτες,
 Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά και κοινωνικά. Το κάθε νοικοκυριό έχει ματώσει για να μπορέσει να πετύχει την επιβίωση που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Θεσμοί που μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένο έχουν αλλοιωθεί επικίνδυνα ή βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης όπως είναι η υγεία και η παιδεία. Η διαφάνεια έχει καταλήξει μια λέξη απατηλή και χωρίς νόημα. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν υφίσταται ούτε σαν έννοια ενώ η ανάπτυξη  και η πρόοδος μάλλον ανέκδοτο χαρακτηρίζονται παρά δυνατότητες έστω και μελλοντικές.
Η ισονομία και η δικαιοσύνη εν γένει έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και οι αξίες της δημοκρατίας και του διαλόγου βρίσκονται σε κίνδυνο.
 Οι δυσχέρειες που αντιμετώπισε ο έλληνας πολίτης πολύ δίκαια και αυτονόητα τον έχουν θυμώσει, τον έχουν εξοργίσει. Τα καθημερινά προβλήματα τον έχουν κουράσει και νιώθει τόσο απελπισμένος που φθάνει στο σημείο να χάνει το ενδιαφέρον του για το πολιτικό γίγνεσθαι. Οι φωνές που ζητούν ανανέωση στα πρόσωπα και τους θεσμούς και απαιτούν αλλαγή στην πορεία αυτή της καταστροφής πληθαίνουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία μας. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να δράσουμε. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε πως αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας και να κλείσουμε την πόρτα στην χωρίς νόημα μεμψιμοιρία.
 Γιατί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών; Γιατί έρχεται να δώσει τη δυνατότητα να ακουστεί και η δική σου φωνή χωρίς να θέτει περιορισμούς και χωρίς να κρύβεται πίσω από μικροκομματικά συμφέροντα. Γιατί πιστεύει στη δύναμη της νέας γενιάς να προχωρήσει μπροστά για να αλλάξει την κοινωνία. Γιατί δεν επιζητά άλλον έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα και τις δυστυχίες του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας ώστε να σου επιβάλει για ακόμα μια φορά έναν τρόπο υποταγής στο σύστημα που τόσο σκληρά καταγγέλλει αλλά και πολεμά. Γιατί έχει σαφές δημοκρατικό παρελθόν και αίσθημα δικαίου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η κοινωνία. Γιατί πιστεύει στο διάλογο και την ισότητα. Γιατί δεν έρχεται να επιβάλει μέτρα αλλά να προτείνει λύσεις. Γιατί γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα και δεν εθελοτυφλεί για να αποφύγει το κόστος. Γιατί δεν περιορίζει τη συμμετοχή και δεν μονοπωλεί την αλήθεια.
Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος στον αγώνα για την επόμενη μέρα της Ελλάδας αλλά και της Ημαθίας. Στον αγώνα που έδωσε και δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου παρόλες τις δυσκολίες και τη λοιδορία που συνάντησε. Έτσι, έχοντας την αίσθηση της ευθύνης βαθιά ριζωμένη στη συνείδησή μου αποδέχθηκα την τιμητική του πρόταση να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος. Στις 25 Γενάρη λοιπόν, δώσε μου τη δύναμη να προσφέρω τις δυνατότητές μου στις ανάγκες που έχει η χώρα, στις ανάγκες που έχει η Ημαθία. Δώσε μου την ευκαιρία να αποδείξω πως με συνέπεια και δουλειά υπάρχει ακόμα ευκαιρία για την Ελλάδα. Δώσε τη δυνατότητα στη γενιά μου να γίνει από θεατής ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων διαμορφώνοντας ένα καλύτερο και πιο ισότιμο μέλλον που θα βασίζεται σε αρχές και αξίες και όχι σε κάστες, ρουσφέτια και πάτρωνες.

Στις 25 Γενάρη ΠΑΜΕ να γίνουμε οι συνδιαμορφωτές του μέλλοντος που μας αξίζει. ΠΑΜΕ για την Ημαθία μας . ΠΑΜΕ για την Αλλαγή.
Η συμμετοχή σου θα γίνει ο εφιάλτης τους.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Βαλσάμης
Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ