Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τον Αλέκο Χατζηκώστα βράβευσε ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας χθες (10/1) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή, συνεχίζοντας έτσι την ενότητα βραβεύσεων παικτών, προπονητών και διοικητικών παραγόντων που τίμησαν κατά το παρελθόν τα χρώματα της ομάδας του Φιλίππου.
Ο Αλέκος Χατζηκώστας φανερά συγκινημένος παρέλαβε το αναμνηστικό του από τον πρόεδρο του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας κο Τραπεζανλίδη Γιώργο ενώ στη συνέχεια δήλωσε στους δημοσιογράφους :
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Φίλιππο Βέροιας για την μεγάλη τιμή που μου έκανε σήμερα όπως επίσης και τους φιλάθλους που με τίμησαν για μια ακόμη φορά με το χειροκρότημα τους και ιδιαίτερα αυτούς που σήμερα ήρθαν γι’ αυτό το σκοπό. Θέλω να αφιερώσω την βράβευση αυτή στον πατέρα μου που «έφυγε» τον Νοέμβριο του 2014 καθώς και στους δεκάδες συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Το μπάσκετ αποτελεί για εμένα ξεχωρισό κομμάτι της ζωής μου και ταυτόχρονα συνέβαλε αποφασιστικά στην διαμόρφωση μου σαν ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Μέσα από το μπάσκετ έμαθα την συλλογικότητα, έμαθα να σέβομαι τον αντίπαλο αλλά και τον συμπαίκτη μου και κυρίως έμαθα να έχω αποφασιστικότητα και στόχους στη ζωή μου. Θα ήθελα να στείλω δύο μηνύματα στον κόσμο. Το πρώτο προς τους γονείς, εμπιστευτείτε τα παιδιά σας στο μπάσκετ, τους φτιάχνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και το δεύτερο είναι προς την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση ότι πρέπει επιτέλους να «σκύψει» πιο ουσιαστικά και να βοηθήσει αυτό το ιστορικό σωματείο του Φιλίππου κατασκευάζοντας επιτέλους τον ιστορικό χώρο της Ελιάς το κλειστό γυμναστήριο «Αρης Γεωργιάδης» που τόσο λείπει από την περιοχή μας. Σας ευχαριστώ»

Ο Αλέκος Χατζηκώστας αγωνίστηκε στον ΦΙΛΙΠΠΟ την περίοδο 1973-1981, ενώ έκλεισε την μπασκετική του «καριέρα» στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ σε ηλικία 45(!) ετών. Υπήρξε κορυφαίος σκόρερ στην εποχή του-με χαρακτηριστικό του το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση- έχοντας το ρεκόρ πόντων της ομάδας σε ένα αγώνα με 53 (χωρίς τρίποντα). Σε πολλούς αγώνες ήταν και ο αρχηγός της ομάδας.

Όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται και με την δημοσιογραφική του ιδιότητα (εκδότης τοπικής εφημερίδας)  κοντά στην ομάδα, ενώ και στο λογοτεχνικό του έργο υπάρχουν αναφορές για την ιστορία του μπάσκετ και του ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην περιοχή μας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ