Κυριακή 4 Μαΐου 2014


Συνδημότισσα, συνδημότη

Η χώρα μας εδώ και μια τετραετία διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση. 
Το πολιτικό κλίμα σήμερα σφραγίζεται από τις αρνητικές επιπτώσεις αντιλαϊκών πολιτικών, που οδηγούν στην αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.
Η τοπική αυτοδιοίκηση επίσης βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Η οικονομική ασφυξία, η κατάργηση αρμοδιοτήτων ή η παραχώρηση νέων χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους, η πιθανή ιδιωτικοποίηση σημαντικών δραστηριοτήτων της, κοινωνικών αγαθών (π.χ. νερό) και υπηρεσιών καθώς και η εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αργό θάνατο και στερούν από τον πολίτη την πρόσβαση σε σημαντικές για την ποιότητα της ζωής του υπηρεσίες. 


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση από διακριτός, δημοκρατικός πόλος άσκησης τοπικής εξουσίας μετατρέπεται σε απλό διαχειριστή-υπηρεσία της κεντρικής εξουσίας.
Η πλειοψηφία των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας γνωρίζει και αναγνωρίζει πλέον ότι δυστυχώς για όλους μας στον Δήμο μας έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια:
- ένα σύστημα εξουσίας με καθεστωτικά χαρακτηριστικά,
- ένα σύστημα που στηρίζεται στην αρχή ενός ανδρός, πελατειακό και παλαιοκομματικό,
- ένα σύστημα που το χαρακτηρίζει ο συγκεντρωτισμός, η έλλειψη λογοδοσίας, η φαυλότητα, η αδιαφάνεια και ο λαϊκισμός
- ένα σύστημα το οποίο, όντας εξαρτημένο από διάφορες καταστάσεις και πρόσωπα, δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιταχθεί στην απαξίωση και διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου είναι ξεκάθαρο.

 Αντιπαρατάσσονται: 

  • Η αλήθεια με το ψέμα
  • Η αλλαγή με την συντήρηση
  • Η διαφάνεια με την αδιαφάνεια
  • Η ισονομία με την φαυλότητα
  • Η κοινωνική λογοδοσία με τις σημερινές θολές πρακτικές
  • Η δημοκρατική συμμετοχή με τον αυταρχισμό
  • Η διεκδίκηση με την υποταγή
Οραματιζόμαστε μια νέα διοίκηση που θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια και στους παραγοντισμούς μια διαφορετική ηθική, μιαν άλλη αισθητική που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες το ίδιο. Θέλουμε μια νέα διοίκηση εξωστρεφή, καινοτόμα, μεταρρυθμιστική, ανοιχτή, ανθρώπινη, πρωτοπόρα, τολμηρή και όχι κλεισμένη στον μικρόκοσμο της. Προγραμματική αρχή της παράταξής μας είναι η αυτοτέλεια της Τ.Α., η αποφυγή οποιουδήποτε κυβερνητικού ή κομματικού εναγκαλισμού και πρακτικών φαυλότητας και πελατειακών νοοτροπιών και σχέσεων. Γιατί είναι καιρός για ριζικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν τον τόπο μας μπροστά. Συνδημότισσα, συνδημότη Για μας στην ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, η εκλογική νίκη συνιστά ευθύνη για το έργο που θα αναλάβουμε γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι δύσκολο, επίπονο και ταυτόχρονα προκλητικό. Έχουμε την τόλμη και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε, για να δώσουμε στον τόπο μας προοπτική για το μέλλον.

http://2014.brouskelis.gr/index.php/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ