Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η Συλβάνα Ράπτη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: “έχει τεράστιο βάρος στη διεθνή αγορά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κίνηση που έγινε με την έξοδο της χώρας στις αγορές, διότι μέχρι τώρα ήμασταν το “δακτυλοδεικτούμενο παιδί” της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όλοι θέλουμε να ανακτήσει η χώρα τη θέση που είχε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Κανείς μας δε θέλει μια Ελλάδα με όλες τις παθογένειες που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Για αυτόν τον λόγο, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν κάνει τόσες σκληρές θυσίες. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αλλάξει η ζωή μας ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη.”
 
Και τόνισε ότι “αν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν μια διαφορετική στάση το διάστημα που το ΠΑΣΟΚ, μόνο του, προσπαθούσε να κρατήσει τη χώρα όρθια, θα είχαμε αποφύγει κάποια πράγματα. Δε θέλω όμως να στέκομαι στο παρελθόν.”

Τέλος, δήλωσε πως: “η έκθεση που αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις τις Τρόικα, αλλά και η έκθεση που αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις σε χώρες που έχει εφαρμοστεί παρόμοιο πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, ψηφίστηκε πρόσφατα από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά όχι από τους συναδέλφους μας που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία. Υπέρ ήταν ολόκληρη η οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος. Το ότι δεν αναδείχθηκε η έκθεση αυτή στην Ελλάδα, υποδεικνύει ότι ως Έλληνες έχουμε την τάση να υποβαθμίζουμε τέτοιου είδους Ευρωπαϊκά ζητήματα.

Έχει τεράστια σημασία για όλους μας αυτή η έκθεση γιατί ουσιαστικά δεσμεύει την επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εργαστεί σε αυτήν την κατεύθυνση και να παράξει νομοθεσία ώστε αυτό που έχει συμβεί με τη χώρα μας να μην ξανασυμβεί.  Μπορεί οι διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην προβλέπουν άμεσες ενέργειες και η παραγωγή νομοθεσίας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο να είναι αργές, αλλά έχουμε προετοιμάσει ήδη το έδαφος για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.” 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Νίκης 16, Αθήνα 105 57
Τηλέφωνο: +30 210 3248600
Fax: +30 210 210 3248398

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ