Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σειρά θεσμικών επαφών είχε το πρωί της Δευτέρας, 07 Απριλίου, ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Αστυνομική Δ/νση και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.


Στην Πυροσβεστική, ο Κώστας Βοργιαζίδης και τα στελέχη του συνδυασμού του έγιναν δεκτά από τον Δ/κτη της Υπηρεσίας, Επιπυραγό κ. Αλέξανδρο Κουβακά. Ο υπ. Δήμαρχος εξέφρασε ευχές για «ευδόκιμο υπηρεσία» στο νέο Διοικητή ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στον εθελοντικό σταθμό της Πυροσβεστικής στα Ριζώματα. Τόσο ο κ. Κουβακάς όσο και ο Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισαν τη στρατηγική αξία του συγκεκριμένου σταθμού λόγω της εγγύτητάς του με το πευκοδάσος του Δασκίου και της ετοιμότητάς του να επέμβει, στο απευκταίο ενδεχόμενο άμεσης ανάγκης.
 
Στη συνέχεια, ο υπ. Δήμαρχος επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Ημαθίας όπου έγινε δεκτός από τον Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη. Το ζήτημα που μονοπώλησε τη συζήτηση των δύο ανδρών ήταν η ανάγκη μεγαλύτερης αστυνόμευσης, ιδίως μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο κ. Μπαντουβάκης τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της Υπηρεσίας του είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών, πράγμα που όπως δήλωσε επιτυγχάνεται. Ο Κώστας Βοργιαζίδης επεσήμανε επίσης την ανάγκη αποτελεσματικότερης φύλαξης των αντλιοστασίων καθώς οι κλοπές καλωδίων χαλκού, μετασχηματιστών και λοιπού υλικού παρουσιάζουν μεγάλη κλιμάκωση. Τέλος, ο κ. Μπαντουβάκης σημείωσε ότι ούτε η Ελληνική Αστυνομία ξέφυγε τον κίνδυνο της υποστελέχωσης, γεγονός που επιβαρύνεται από την παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων της.

Οι θεσμικές επισκέψεις του Κώστα Βοργιαζίδη ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Πανόραμα. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δ/κτης της Σχολής, Αστυνομικός Υπ/δντης κ. Διονύσης Κούγκας με τον οποίο συζητήθηκε η ενδεχόμενη συνεισφορά του Δήμου στην προσπάθεια αύξησης των δραστηριοτήτων της Σχολής, με οποιοδήποτε τρόπο. Ο κ. Κούγκας υπογράμμισε με έμφαση ότι είναι κρίμα να χάνονται ευκαιρίες και προγράμματα εκπαίδευσης λόγω οικονομικού κόστους, καθώς λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας έχουν περικοπεί οι δαπάνες διανυκτέρευσης των εκπαιδευομένων αστυνομικών.

Αν και οι τρεις άνδρες εξήραν τη μέχρι τώρα συνεργασία τους με το Δήμο της Βέροιας, ο Κώστας Βοργιαζίδης επέμεινε στην ανάγκη βαθύτερης συνεργασίας των συναρμόδιων φορέων, δηλώνοντας τα εξής:

«Αυτονόητο είναι ότι επιθυμούμε να συνεχίσουμε την ουσιαστική συνεργασία μας με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την πολιτική προστασία και την ατομική μας ασφάλεια. Επίσης αυτονόητο πρέπει να είναι για κάθε υποψήφια Δημοτική αρχή, ότι ο Δήμος πρέπει να υπερβαίνει τα όρια του απλού συντονιστή και στα πλαίσια των νόμων και των αρμοδιοτήτων του να δίνει λύσεις, να στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας και να συνεπικουρεί το έργο τους με κάθε τρόπο προς όφελος του δημότη».

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ