Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Στέψη της Ποππαίας» του Τάσου Πρωτοψάλτου στη Γκαλερί Παπατζίκου το Σάββατο 22 Μαρτίου. Πολυπληθής η προσέλευση του κοινού το οποίο κατέκλυσε τον εκθεσιακό χώρο. Τον Τάσο Πρωτοψάλτου και το έργο του παρουσίασαν στο κοινό η Βίκυ Παπατζίκου και ο Γιάννης Καισαρίδης.
Τι μπορεί να προσέδιδε-σήμαινε επιπρόσθετα το ρούχο τής Ποππαίας πάνω στον πύργο, εάν παρέμενε συνέχεια εκεί, αλλάζοντας θέσεις, κίνηση, ροή, αν γινόταν κόκκινο σύννεφο που τραγουδάει άριες του Μοντεβέρντι; 

Θα παγίδευε η αιώνια αέναη παρουσία–κίνησή του τα βλέμματα -και τους βίους;- των διερχομένων, των επιβατών των αστικών λεωφορείων, των περιοίκων, των τεθλιμμένων, των αποδημησάντων…; σημείωσε ο Γιάννης Καισαρίδης.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης έχει προγραμματιστεί διάλεξη του Τάσου Πρωτοψάλτου σχετική με το θέμα της έκθεσης την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο χώρο της Γκαλερί καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για μαθητές ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στον εκθεσιακό χώρο για να συναντά και να ξεναγεί το κοινό.

Διάρκεια έκθεσης 22/03 – 28/04 2014

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 – 21:00 Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 14:00 Γκαλερί Παπατζίκου, Αγ. Αντωνίου 26, Βέροια – 23310 70325

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ