Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

  • 9:59 π.μ.
  • Unknown
Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρωτότυπου φωτογραφικού παραμυθιού του Σπύρου Παλούκη με τίτλο «Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαγικό Κουτί & Fata Morgana υπό την επιμέλεια του Παναγή Κουτσοκώστα.

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε με αφορμή τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και αποτελεί μία σπάνια φαντασιακή αναπαράσταση της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, και της ελληνικής μυθολογίας και πρόσφατα εκτέθηκε στην Photobiennale Θεσσαλονίκης.

Ξεναγοί στο Δάσος των Θαυμάτων θα είναι ο φωτογράφος - συγγραφέας Σπύρος Παλούκης και ο επιμελητής Παναγής Κουτσοκώστας (αρχαιολόγος-μουσειολογος) ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο κύριος Δημήτρης Γκιορτζής από τη Φωτογραφική Ομάδα της Βέροιας.

Η παρουσίαση του Wonderwood - Το δάσος των θαυμάτων είναι ανοιχτή για το κοινό της Βέροιας και θα χωριστεί σε δυο επιμέρους κομμάτια:

Α. Παρουσίαση του βιβλίου, των φωτογραφιών και της μεθοδολογικής και θεωρητικής προσέγγισης από τους δημιουργούς του βιβλίου.

Β. "RE-History - Πώς δημιουργείς μία νέα ιστορία για τον τόπο σου" (workshop για τα μέλη της φωτ. Ομάδας και για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία)

 Όσοι παρευρεθούν παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους δικές τους φωτογραφίες του τόπου που ζουν ή που θα ήθελαν να ζουν, αλλά και αντικείμενα, ιστορίες και μύθους που τους εμπνέουν, προκειμένου να διαδράσουν με το Δάσος των Θαυμάτων και να δημιουργηθεί συνολικά ή κατά ομάδες μία νέα ιστορία για τον τόπο μας βάσει της μυθολογικής, ιστορικής-αρχαιολογικής (υλικά κατάλοιπα) και της λαογραφικής παράδοσης, αλλά και της σύγχρονης ιστορίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Θα προβληθούν βίντεο από τη διαδικασία παραγωγής του βιβλίου και των φωτογραφιών, θα αναλυθούν οι επιρροές του, καθώς και θα παρουσιαστεί ο τρόπος που επικοινωνήθηκε η δουλειά από τη στιγμή της δημιουργίας μέχρι σήμερα.

Με χαρά σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί την μαγεία του τόπου μας και να διαπιστώσουμε για πολλοστή φορά τι θαυμαστό μπορεί να κάνει μια ομάδα ανθρώπων όταν υπάρχει κοινό όραμα, αλληλεγγύη και συσπείρωση.
www.themagicbox.gr
antithesisphoto.wordpress.com/
www.libver.gr

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του βιβλίου
1) Ο Σπύρος Παλούκης (γεν. 1980) κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Πληροφορική (ΤΕΙ) στην Θεσσαλονίκη και φωτογραφία (Stereosis), ενώ στο Βέλγιο έκανε μεταπτυχιακό στις Αμερικάνικες Σπουδές. Είναι φωτογράφος, συγγραφέας και εμψυχωτής των εκδόσεων Μαγικό Κουτί & Fata Morgana. Έχει γράψει δύο πεζογραφήματα (Ο Καρλομάγνος και η Κάμερα με τα Μυστικά, Η Γενιά του Μπλακ Άουτ), ενώ έχουν εκδοθεί και δύο λευκώματά του (Έδεσσα, “Daydreaming”: Εκατό Έλληνες του Βελγίου Ονειρεύονται την Ελλάδα). Η κεντρική ιδέα του Wonderwood ξεκίνησε από τον ίδιο. Συνδύασε αρμονικά τις τρεις του ιδιότητες, γράφοντας το παραμύθι, φωτογραφίζοντας και δίνοντάς του εκδοτική υπόσταση.
Περισσότερα στο www.spyrospaloukis.com

2) Ο Παναγής Κουτσοκώστας γεννήθηκε το 1983 στην Έδεσσα. Στο διάστημα που έλειπε από τη γενέθλιο πόλη, σπούδασε Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Πολιτισμική Πληροφορική & Επικοινωνία. Έχει εργαστεί σε αρχαιολογικούς χώρους ανασκάπτοντας, σε αίθουσες διδάσκοντας και σε γραφεία σχεδιάζοντας. Στο Wonderwood ανέλαβε την επιμέλεια του λευκώματος και την καλλιτεχνική και επιστημονική διεύθυνση, συνδυάζοντας το πάθος του για όλες τις μορφές Τέχνης με τo ακαδημαϊκό του υπόβαθρο.
group στο facebook

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ