Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011


Προσθήκη λεζάντας
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΝΗΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και επισήμως η οριστικοποίηση της συμφωνίας του VAENI με τον κινεζικό επιχειρηματικό κολοσσό καθώς στην χώρα της Άπω Ανατολής μετέβη κλιμάκιο του Συνεταιρισμού μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ Φουντούλη, ο οποίος και υπέγραψε τη συμφωνία από πλευράς VAENI.
        

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Κίνας στον τομέα της εξαγωγής κρασιού, και ο στόχος του 10ετούς συμβολαίου που επικυρώθηκε από τις δύο πλευρές, είναι η διοχέτευση 300 containers ετησίως στην κινεζική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δόθηκε ήδη παραγγελία αξίας 500.000 ευρώ, η οποία στο σύνολό της αφορά PREMIUM προϊόντα ( τα ακριβότερα του Συνεταιρισμού ) καθώς και επιταγή εγγυοδοσίας για την εκτέλεση των παραγγελιών, της τάξης των 350.000 ευρώ.

Την αποστολή του VAENI η οποία αποτελούνταν από τους κκ Φουντούλη ( Πρόεδρος ), Κουμτσίδη ( Αντιπρόεδρος ), Πλιάτσικα ( Γεν. Διευθυντή ), Κάπρο ( Υπεύθυνο Πωλήσεων Ασιατικών Αγορών ) και Δουρούκα ( Ειδικός Συνεργάτης ) συνόδευσε καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής στην Κίνα ο εμπορικός ακόλουθος του Προξενείου του Πεκίνου κ Θωμόπουλος, ενώ η υποδοχή από κινεζικής πλευράς ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη. Ο Πρόεδρος του VAENI κ Φουντούλης αφού πραγματοποίησε κεντρική ομιλία σε gala 200 περίπου ατόμων, στο οποίο παρευρέθησαν επιχειρηματίες, οικονομικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οινολόγοι καθώς και γευσιγνώστες παγκοσμίου βεληνεκούς, είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον κ Ji ( Πρόεδρο του Κινεζικού Ομίλου ) με τον οποίο συζήτησε όλα τα επιμέρους ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο κ Φουντούλης παρουσίασε στον Κινέζο μεγιστάνα το οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό προφίλ της πόλης μας, αναδεικνύοντας τα εν γένει συγκριτικά πλεονεκτήματά της που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την επιτυχία ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, πρόταση που εισακούστηκε από τον κινέζο επιχειρηματία ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επενδύσεις στην περιοχή μας. Οι εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών επιβεβαιώθηκαν από την αποδοχή εκ μέρους του Κινέζου της πρότασης του Προέδρου του ΑΑΟΣ να επισκεφθεί την πόλη μας μέσα στο Νοέμβριο, ώστε να μπουν και επί τάπητος όλα τα παραπάνω.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι εξελίξεις αυτές ανατρέπουν πλήρως το σημερινό status της οινοπαραγωγής στη ζώνη μας αλλά και ευρύτερα. Η πολιτική της εξωστρέφειας που ακολούθησε ο Συν/σμός τα τελευταία χρόνια, η αναζήτηση νέων αγορών του εξωτερικού καθώς και η ολοκληρωτική στροφή στα ποιοτικά εμφιαλωμένα προϊόντα, αναβάθμισαν το brand name του VAENI, του εξασφάλισαν εγχώρια και διεθνή αναγνωρισιμότητα και σήμερα η στρατηγική αυτή απέδωσε αποτελέσματα πολύ μεγαλύτερα από το αναμενόμενο. 
Το τεράστιο αυτό εγχείρημα, έγινε πράξη, στηριγμένο πάνω στην συλλογική προσπάθεια του Προέδρου, του Δ.Σ. , των μελών και των στελεχών του ΑΑΟΣ VAENI αλλά και των υπολοίπων αμπελουργών και οινοπαραγωγών οι οποίοι ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλλαν ώστε το κρασί της ζώνης μας ( ΟΠΑΠ Νάουσα ) να γίνει γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω διεθνών οινικών διαγωνισμών και εκθέσεων. Φυσικά, το μεγάλο στοίχημα θα κερδιθεί από εδώ και στο εξής.
Οι παραγγελίες πρέπει να εκτελεσθούν στο ακέραιο με απόλυτη συνέπεια στους χρόνους παράδοσης, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί πρόβλημα για το VAENI, εφόσον δεν υπάρξουν αγκυλώσεις από το γραφειοκρατικό μας σύστημα. Βέβαια το γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα αφορά και στην στάση την οποία θα πρέπει να κρατήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στο χώρο του κρασιού αλλά και οι θεσμικοί παράγοντες. Οι ανέξοδες καφενειακές παραφιλολογίες και οι κακεντρεχείς τοποθετήσεις που μόνο μικροπρέπεια υποδηλώνουν, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να εκλείψουν. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας που θα ξεπεράσει τα 10.000.000 ευρώ ετησίως, προήλθε από την ομοφωνία και ομοψυχία του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού μας και με αυτά τα ίδια συλλογικά κριτήρια, διασφαλίζεται σήμερα το μέλλον της ζώνης μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο το μέγεθος της ωφέλειας που θα έχει η τοπική μας κοινωνία από την εν λόγω συμφωνία σε μια περίοδο που η χώρα διανύει τραγικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες με το εργασιακό μέλλον των συμπολιτών μας να θεωρείται αβέβαιο.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΑΑΟΣ VAENI ΝΑΟΥΣΑ

  • Κατατίθεται ο φάκελος του προγράμματος « Αλέξανδρος Μπαλτατζής » για τον εξωραϊσμό κτιριακών υποδομών και αύλειου χώρου του εργοστασίου, αξίας 500.000 ευρώ, συμπληρώνοντας το προηγούμενο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Έχει ήδη εγκριθεί το πρόγραμμα προώθησης και προβολής του ελληνικού οίνου αξίας 2.400.000 ευρώ για τις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας.
  • Αναμονή έγκρισης για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στις στέγες του εργοστασίου δυναμικότητος 560 KW, γεγονός που θα προσθέσει ένα ακόμη σημαντικό έσοδο για το συνεταιρισμό. .


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ