Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011



Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
(Εθνικής Αμύνης 2, τηλ.:2310 262 051)

«Ψηλά απ' τη γέφυρα»

Από 4 Φεβρουαρίου 2011

Ύστερα από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα, στο θέατρο « Βρετάνια» κι έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, το έργο «Ψηλά απ΄ τη Γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ ,θα συνεχιστεί από τον Φεβρουάριο, στο θέατρο «Αριστοτέλειον».
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ ''έρχεται'' στην Θεσσαλονίκη με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον κεντρικό ρόλο του έργου, αυτόν του Έντι Καρμπόνε.
Ο Έντι Καρμπόνε, Ιταλός μετανάστης στην Αμερική του 50, εργάζεται σκληρά στο λιμάνι του Μπρούκλιν για να συντηρήσει την οικογένειά του. 


Μαζί με τη σύζυγό του, Μπέατρις, έχει αναλάβει την ανατροφή της ορφανής ανιψιάς της, Κάθριν, που μεγαλώνει μαζί τους σαν να ήταν πραγματικό τους παιδί.
Κεντρικό θέμα το ανομολόγητο ερωτικό πάθος του Έντι Καρμπόνε για τη νεαρή ανιψιά της γυναίκας του, πάθος που πυροδοτεί την εσωτερική σύγκρουση που συγκλονίζει τον ήρωα και τελικά τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.
Το πάθος σαν υπέρβαση και σαν αδιέξοδο, σαν δημιουργική και καταστροφική δύναμη, σαν προδοσία και σαν θάνατος, ορίζει την ανθρώπινη μοίρα από την αρχαιότητα και τον Αισχύλο, μέχρι σήμερα.
Η ξαφνική άφιξη των Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα για αναζήτηση εργασίας και φιλοξενούνται στο σπίτι του Έντι, ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας.
 Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό κι όμορφο ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας μέσα στην ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές, με κορυφαία την προδοσία των ίδιων των συγγενών του, πράξη η οποία και τον οδηγεί στο τραγικό τέλος του.


Μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, συμπρωταγωνιστούν:
Πέτρος Φυσσούν, Κερασία Σαμαρά, Νίκος Πουρσανίδης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νικόλας Μιχάκος, Μιχάλης Σάκκουλης


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία
: Γρηγόρης Βαλτινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Μπαλτά
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος


Παραστάσεις :  Τετάρτη 19.30 μμ
                               Πέμπτη – Παρασκευή    21.15 μμ
                               Σάββατο  18.15 μμ και 21.15 μμ
                               Κυριακή  18.15 μμ και 21.15 μμ

Τιμές εισιτηρίων : 25€,  16 €  φοιτητικό-μαθητικό
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου Αριστοτέλειον.

Ρίτα Σίσιου
Υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων & Επικοινωνίας
Τηλ.:69 79 22 22 14
e-mail: margaritasisiou@gmail.com

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ