Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008


Σύσκεψη με θέμα την προληπτική πολιτική στη γρίπη των πτηνών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε στο χαιρετισμό του ότι παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου (σε αντίθεση με άλλες χώρες) επιβάλλεται η συνεχής ενημέρωση των υπηρεσιών και των φορέων επί του θέματος, με στόχο την πρόληψη που είναι πάντα προτιμότερη και οικονομικότερη από τη θεραπεία. Τόνισε επίσης ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένη να καλύψει κάθε δαπάνη προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη ενημέρωση αλλά και την καλύτερη πολιτική πρόληψης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην εισήγησή του ο Διευθυντής Κτηνιατρικής κ. Τόπκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι στη διάρκεια του 2008 εμφανίστηκαν πολλές εστίες γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη (Τουρκία, Αγγλία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ελβετία, FYROM, Ρωσία, Γεωργία, Ουκρανία), με τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου να παραμένει και ως εκ τούτου την ανάγκη λήψης των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έχει λάβει και λαμβάνει η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και είναι τα ενδεδειγμένα (δημιουργία Τοπικών Κέντρων Ελέγχου της νόσου, συνεχής επιτήρηση και επιζωοτικές έρευνες, ενημέρωση πτηνοτρόφων και κατόχων οικόσιτων πουλερικών), με στόχο την πλήρη προστασία της δημόσιας υγείας και της πτηνοτροφίας του Νομού.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση υπό την προεδρία του Αντινομάρχη Πρόδρομου Ισαακίδη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Υγείας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας, εκπρόσωποι Δήμων, η Πολιτική Προστασία, το Δασαρχείο, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Αγροφυλακής, πτηνοτρόφοι, εθελοντές κ.α.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ