Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής μου θητείας μου δίδεται η σημαντική δυνατότητα να προβάλλω την πόλη μου, τη Βέροια, την πόλη που γεννηθήκαμε και μας μεγάλωσε, στο πανελλήνιο.
Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα απ’ εδώ, απ’ την καρδιά της, από τον πανέμορφο αυτό χώρο που μας φιλοξενεί, απ’ το Ερατεινό, το παραδοσιακό καφενείο των αδελφών Καλαϊτζή.
Την παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Δήμου μας που επιμελήθηκαν οι αδελφοί Ζαρζώνη, που γίνεται ενώπιόν σας σ’ αυτή την όμορφη γλυκειά συντροφιά των Βεροιωτάδων.
Θα ακολουθήσει παρουσίασή του και στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στην Αθήνα, με αποκλειστικό γνώμονα την προβολή της αγαπημένης μας Βέροιας, της ζωής της, του πολιτισμού της, της παράδοσής της, των προϊόντων της, των κατοίκων της, των επαγγελματιών της.
Ήδη το Λεύκωμα, πριν ακόμη παρουσιαστεί αποτέλεσε έναυσμα προβολής της πόλης, στο ΒΗ-ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ, στα ΝΕΑ και στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Μάλιστα, κρατώ με αγάπη έναν τίτλο απο αυτά τα αφιερώματα «Πόλη γλυκιά σαν ραβανί…»
Είναι στ’ αλήθεια μία καταπληκτική δουλειά, ένα λεύκωμα άρτιο και φυσικά με υπέροχες και υψηλής τεχνικής φωτογραφίες και οφείλω εδώ, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους αδελφούς Ζαρζώνη, Γιώργο και Γιάννη, και φυσικά στο Γιώργο που παρευρίσκεται και μας το παρουσιάζει αλλά και στον συνάδελφό μου δημοσιογράφο Χρίστο Ζαφείρη, με τα προσεγμένα κείμενα που τόσο εύστοχα διατύπωσε στις λεζάντες και φυσικά στο συντοπίτη μας δικηγόρο κύριο Θανάση Γιαμά, που κοσμεί με την παρουσία του το πάνελ των ομιλητών,
και βέβαια για τη συνδρομή του στην παρουσίαση του λευκώματος.
Θέλω να ευχαριστήσω το ντουέτο των κιθαριστών απόφοιτων του Δημοτικού Ωδείου Βεροίας, των κυρίων Αλέξανδρου Χίρτογλου και Χρήστου Σαρκατζή και αναμένουμε να απολαύσουμε το 45λεπτο περίπου ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές για την παραγωγή αυτού του θαυμάσιου πολιτιστικού προϊόντος κι οφείλω να μη λησμονήσω και το Γιώργο Σαλιάγκα που πρωτοσυζητήσαμε την ιδέα και συνέβαλε τα μέγιστα.
Να ευχαριστήσω τους κυρίους Καλογήρου Γιώργο και Μανούδη Νίκο
που ως πρόδρομοι άσκησαν την καλόπιστη κριτική τους για το παρόν λεύκωμα που είδε το φως της δημοσιότητας στις τοπικές εφημερίδες.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα.
Θα ήταν ασυγχώρητη παράληψή μου, αν δεν ευχαριστούσα τον κύριο Πετρομελίδη Παύλο, δικηγόρο και συγγραφέα, για την ευθύνη που δέχτηκε να αναλάβει και την προσφορά του για την διοργάνωση της παρουσίασης του λευκώματος στη Βέροια και φυσικά στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα που θα ακολουθήσει.
Σας καλώ να απολαύσουμε όλοι μαζί μια όμορφη βραδιά, σπονδή στον τόπο μας.
Όπως και το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει για τη Βέροια της καρδιάς μας και των ονείρων μας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ