Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει τα άλλα κόμματα πέφτουν


Τρεις δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τις εκλογές και όλες δίνουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την μέτρηση της Kaparesearch και το Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,5% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 18.1% (διαφορά 2,4%).  Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 12,2% Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4% ΚΚΕ 6,5% Χρυσή Αυγή 5,8% Δημοκρατική Συμμαχία.

Ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν τα κόμματα εκείνα τα οποία «πάλευαν» την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ να μπουν στην βουλή. Δηλαδή οι Οικολόγοι, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία.Σε ποσοστό 72% οι ερωτηθέντες επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας και μόλις το 22,9% εκφράζει διαφορετική άποψηΩστόσο έξι στους δέκα δεν θεωρούν ρεαλιστικές τις προτάσεις του Αλέξη ΤσίπραΤο 78,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και το 12,9% ζητούν να επιστρέψει η χώρα στην δραχμή.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ --  Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ευθ. Σώκο

Θέμα: «Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ευθ. Σώκο»

Μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ευθ. Σώκο είχαν εκ μέρους του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» για την Κεντρική Μακεδονία ο Μάρκος Μπόλαρης και Γιώργος Πασχαλίδης. Συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα οργάνωσης της αιρετής περιφέρειας με βάση το σχέδιο Καλλικράτης, η θεσμική λειτουργία των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικότερα του «Μετώπου Ανάπτυξης», καθώς και η ανάδειξη πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας και της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση το «Μέτωπο Ανάπτυξης» διοργανώνει ημερίδα με βασικές ενότητες την οργανωτική λειτουργία της αιρετής περιφέρειας, το ΕΣΠΑ και τις δυνατότητες αναθεώρησής του, καθώς και τα ευρωπαϊκά παραδείγματα των αιρετών περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ανθρωπογεωγραφία των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνδυασμός «Μέτωπο Ανάπτυξης» αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως συνδιαμορφωτή του στρατηγικού σχεδίου της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης (2011-2020), ασκώντας υπεύθυνα και ουσιαστικά τη δομική αντιπολίτευση που χρειάζεται η λειτουργία του νέου θεσμού.
ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σχετικά με τη μη συμμετοχή του στην Εκτελεστική Επιτροπή Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά για την πρότασή του να ενταχθώ στην Εκτελεστική Επιτροπή Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Όπως είπα στον Πρόεδρο, θέλω να αφοσιωθώ στα καθήκοντά μου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια τεράστια περιοχή και απαιτεί πολύ κόπο και πολύ χρόνο. Θέλω να αγωνιστώ για τους συμπολίτες μου και αυτό θα κάνω. Όμως θα είμαι κοντά στους συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς, όπου και όποτε με χρειαστούν».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ