4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας - Τέλος καλά, όλα καλά;
Μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά «έκλεισε» με την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας να διοργανώνει στις 29 και 30 Οκτωβρίου, το 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας,  τον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.  Μια δύσκολη χρονιά, η οποία άγγιξε διοργανώτριες λέσχες, αγωνιζόμενους αλλά και θεατές. Δεδομένων όλων αυτών των δυσκολιών, η επιλογή της Α.Λ.Π. να καλύψει όχι μόνο την διαμονή και την διατροφή των πληρωμάτων αλλά να δώσει και χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, αποδείχθηκε καταλυτική.
 Η αρχή του τέλους δόθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Κουρτίδης, όπου και διεξήχθη ο Τεχνικός Έλεγχος ο οποίος άρχισε στις 14:00 και ολοκληρώθηκε στις 18:00 με τα 45 από τα 47 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή να «παίρνουν» το πράσινο φως. Απόντες οι Μανωλόπουλος – Μανωλόπουλος με Renault 5T Maxi και οι Πολίτο - Τσιφάκι με Datsun 510.  Στη συνέχεια έγινε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με το πλήθος σχεδόν να κλείνει την δίοδο των αγωνιστικών, χειροκροτώντας και επευφημώντας τα πληρώματα. Παρών η δημοτική αλλά και αστυνομική αρχή της πόλης, κάτι που δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς η Α.Λ.Π. απολαμβάνει την πλήρη στήριξη  του δήμου σε όλες τις εκδηλώσεις της. Τέλος το παρών έδωσαν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. βοηθώντας έτσι στην μέγιστη προβολή του αγώνα αλλά και συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση της αίγλης που απολάμβαναν παλαιοτέρα οι αγώνες αυτοκινήτου.
Πολύ σημαντική αν όχι η σημαντικότερη έγνοια της λέσχης ήταν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν την Κυριακή στα ορεινά όπου βρίσκεται η ειδική διαδρομή των 15 χλμ. και αυτό διότι οι μνήμες της περσινής χιονόπτωσης ήταν ακόμη νωπές. Η πρόγνωση για ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες έκανε τα πρόσωπα πολλών να χαμογελάσουν και το ξημέρωμα της Κυριακής  30 Οκτωβρίου βρήκε όλους τους εμπλεκόμενους στους πρόποδες του βουνού, να ετοιμάζονται για τον αγώνα, κάτω από τις αναζωογονητικές ακτίνες του ήλιου.  Δίπλα στην αψίδα εκκίνησης «στήθηκε» και το Ράδιο – TV του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. το οποίο ανέλαβε, μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Λέσχης, την ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα με ήχο και εικόνα. Έτσι εξασφαλίστηκε η έγκυρη και έγκαιρη διαδικτυακή πληροφόρηση για όλους όσους ήθελαν… αλλά δεν μπόρεσαν.
Στα αγωνιστικά δρώμενα τα πράγματα δεν εξελίχθησαν τελικά σε μάχη καθώς τα φαβορί μπόρεσαν και επικράτησαν των υπολοίπων χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Έτσι στην μεγάλη κατηγορία των 2001 και άνω κ.εκ. επικράτησαν οι Σταφυλοπάτης – Στέργιουλας με Opel Astra OPC, έναντι των Περήφανο – Αθανασιάδη με Ford Sierra Cosworth και των Μπατσάρα – Μπέμπη με Mitsubishi Evo 8.
Στην κατηγορία από 1601 έως και 2000 κ.εκ. οι Παυλίδης – Κυρλαγκίτση «πέταξαν» προς τη νίκη αποδεικνύοντας πως  φασούλι - φασούλι γεμίζει το σακούλι . Όπου φασούλι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που έγιναν μέσα στην χρονιά με το Citroen DS3 και τη μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκε το πλήρωμα. Δεύτεροι στην κατηγορία οι  Μπαλτούνης – Μέρμηγκα με Ford Escort MK II RS ενώ τρίτοι με 3 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισαν  τα αδέρφια Γιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με Citroen ZX Kit Car.
Στην κατηγορία από 1401 έως και 1600 κ.εκ. κυριάρχησαν όπως και πέρσι οι Παπαναστασίου  - Αγγελής με Citroen Saxo VTS.  Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση δόθηκε από τους  πρωτοεμφανιζόμενους Μπαλάτσιο – Ζέλιο και Δημητρίου - Δημητρίου με Peugeot 106 S16 αμφότεροι,  με τους πρώτους να επικρατούν με δύο δευτερόλεπτα διαφορά.
Στην κατηγορία έως 1400 κ.εκ. οι “Pazonen” – Κούγιας με Toyta Yaris κέρδισαν την κατηγορία χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Αντίθετα η μάχη για την δεύτερη θέση ανέδειξε νικητές με διαφορά 0.33 δευτερόλεπτα τους Καλύβα – Ψαρράκου με Toyota Starlet  έναντι των Λεσιώτη – Αυφαντή με Peugeot 106 Rally.
Ο αγώνας είχε και τα απρόοπτα του, καθώς στο πρώτο σκέλος ο Αλυτάρχης αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα λόγω εξόδου των Κωτσίδη – Ναλμπάντη με Renault Clio Ragnotti  και την εγκατάλειψη των Λάκη – Τριανταφυλλίδη από σπασμένο μοτέρ του Opel Manta. Στην μια ώρα καθυστέρησης λόγο της διακοπής, προστέθηκαν και δύο ώρες καθυστέρησης μετά το τέλος του αγώνα, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Έτσι η απονομή των κυπέλλων αλλά και των χρηματικών  επάθλων έγινε με μεγάλη καθυστέρηση στην κεντρική πλατεία του χωριού  Βλάστη στις 18:30. Ένα μπράβο στα πληρώματα που άντεξαν το κρύο και  την αναμονή αλλά και στην δημοτική αρχή της Πτολεμαΐδας που περίμενε υπομονετικά για να κάνει τις απονομές στους αγωνιζόμενους.
 Οπότε, τέλος καλά όλα καλά;  Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Η Πτολεμαΐδα κλήθηκε να διοργανώσει τον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου βορείου Ελλάδος κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Παρά ταύτα η λέσχη προσπάθησε και κατάφερε όχι μόνο να συγκεντρώσει 47 συμμετοχές αλλά να δώσει και σημαντικές παροχές. Όλα αυτά με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πτολεμαΐδας, της Δ.Ε.Η. ως μέγα χορηγού, πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της πόλης, των τοπικών  Μ.Μ.Ε. αλλά και του κόσμου, που κατέκλυσε το βουνό.  Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα μας αφορά όλους, η Α.Λ.Π. απέδειξε πως  όλοι μαζί μπορούμε.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ                                                                                      Τηλ :2463502087 -  fax2463502178                                                              alptolemaidas@hotmail.com - www.alp.gr


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΒΟΥΝΟΥ ΣΤΟ ΣΕΛΙ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο και Κυριακή 27 – 28 Αυγούστου ο “1ος αγώνας κατάβασης βουνού (downhill), Σέλι 2011” που διοργάνωσε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου στις εγκαταστάσεις του.
Πάνω από 50 αθλητές, όλων των κατηγοριών, από πολλά σημεία της Ελλάδος (Πέλλα, Γρεβενά, Χολαργός, Φθιώτιδα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μαρούσι, Πύργος, Λάρισα, Γιαννιτσά, Μεσολόγγι, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Ελασσόνα, Πειραιά, Βόλο, αλλά και Νάουσα και Βέροια) δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, ικανοποίησαν τους διοργανωτές και τον κόσμο που επέλεξε με τον τρόπο αυτό να περάσει ένα όμορφο διήμερο στο βουνό παρακολουθώντας τους αγώνες.
Όμορφα άλματα, ταχύτητες, αλλά και βόλτα με το lift, καφέ στον ήλιο, περπάτημα στο βουνό έκανε το διήμερο πιο εντυπωσιακό και ευχάριστο
Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν
Ανδρών (19-39 ετών)
1ος - ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με χρόνο 5:14.94
2ος- ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ με χρόνο 5:15.39
3ος -ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ με χρόνο 5:18.38

Ανδρών  (40+)
1ος -  ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΚΡΙΤΩΝ με χρόνο 6:28.58
2ος -  ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ με χρόνο 8:03.53

Γυναικών
1η -  ΔΟΥΡΜΙΚΑ ΕΛΕΝΑ με χρόνο 10:35.27

Παίδων - Εφήβων
1ος - ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΑΝΗΣ με χρόνο 5:01.71
2ος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ με χρόνο 5:35.04
3ος   ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ με χρόνο 5:48.01

Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα o κόσμος, ο δημοτικός σύμβουλος Παπαδόπουλος Βασίλης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Σελίου Πιτούλιας Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Συν/σμού Δασοκτήματος Σελίου Πιτούλιας Χρήστος, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, επιχειρηματίες της περιοχής και οι χορηγοί μας.

Με την αφορμή ευχαριστούμε δημόσια την “Μόντε Νουλίκας”, την εφημερίδα “Μακεδονική”, την “Pepsi”, την “Οικοκίνηση” του Μαρτάκη Άρη, την4 seasons” των αδελφών Μητρούλα, το καφέ “m.galerie” στη Βέροια, την ξυλεία Δημούλα, το καφέ “EN.VY” στη Βέροια, το αρχοντικό Μποζίνη, το “Μαγαζάκι” του Αντώνη, το καφέ “ΑΛΤ 1408”, το καφέ “Αγέρι” και το “café caldo” στο Σέλι,  το ΙΚΕΤΟ Μαυρίδης-Ψάρρας στο Μακροχώρι, το καφέ Πλατίτσας στο Σέλι, το διακοσμητικά είδη “Σπιτικό”, ταπητοκαθαριστήρια Κότσυφας, key sound & lights ήχος του Καπράρα Γιάννη, το radio ΗΜΑΘΙΑ 97,3 του Παντελή Ζωγράφου και το www.downhill.gr για την βοήθεια του.

Σημαντική η παρουσία και η ουσιαστική βοήθεια του γιατρού και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Ισαακίδη Μάκη για τις υπηρεσίες του.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’οψιν τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και των αθλητών που πήραν μέρος στον αγώνα, δίνει ελπίδα και για λειτουργία του κέντρου και τους καλοκαιρινούς μήνες με αγώνες ποδηλάτων αλλά και με αγώνες τρεξίματος στο βουνό.

Τελειώνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χρήστο Λεφούση από τη Νάουσα που βοήθησε στο μέγιστο για την πραγματοποίηση του αγώνα.

Το χιονοδρομικό κέντρο ετοιμάζεται πλέον για την χειμερινή του περίοδο. Το προσωπικό στη θέση του και οι εργασίες συντήρησης έχουν ήδη ξεκινήσει. Όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και η προσπάθεια που γίνεται για τεχνητή χιόνωση, έστω και στο baby lift, ευελπιστούμε να επιτύχει.

Καλό Χειμώνα

 Διοργάνωση τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών Νάουσα - Κυριακή  17 Απριλίου.
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας στην Υδατοσφαίριση , η ανδρική ομάδα του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Ημαθίας ( Ν.Α.Σ.Η ), διοργανώνει τουρνουά στο Κολυμβητήριο της Νάουσας την Κυριακή 17/4/2011 με την συμμετοχή των ομάδων  
ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ .
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής  :
                                                                                   ‘Εναρξη
1ος αγώνας   .     N.A.Σ.Η  -  ΗΡΑΚΛΗΣ                   10.30   -  11.30  
2ος αγώνας         ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΟΞΥΓΟΝΟ       11.30   -  12.30
3ος αγώνας         Ν.Α.Σ.Η   -  ΟΞΥΓΟΝΟ                 12.30   -  13.30

4ος αγώνας         ΗΡΑΚΛΗΣ  - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ       18.15  -  19.15
5ος αγώνας         Ν.Α.Σ.Η      -  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ       19.15  -  20.15
6ος αγώνας         ΟΞΥΓΟΝΟ  - ΗΡΑΚΛΗΣ              20.15  -  21.15

Οι αγώνες θα είναι κανονικής διάρκειας ( 4 Χ 8 λεπτών ) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη .

 Πραγματικότητα η τεχνητή χιόνωση στο Σέλι

Δεν θα γίνει (έστω και δοκιμαστικά) η τεχνητή χιόνωση, έλεγαν κάποιοι. Μα δεν υπάρχει νερό, έλεγαν άλλοι. Ο καιρός δεν βοηθά, κάποιοι άλλοι. Το μέρος δεν είναι το κατάλληλο και τόσα άλλα...
Ακούστηκαν πολλά αυτές τις μέρες, από τα forum, από στόμα σε στόμα.
Οι "Κασσάνδρες" όμως διαψεύσθηκαν. Η τεχνητή χιόνωση (έστω και με δοκιμαστική μορφή) είναι πραγματικότητα. Με μία μέρα καθυστέρηση Τετάρτη αντί Τρίτη, μία ηλιόλουστη και λευκή μέρα, το "κανόνι" άρχισε να πετά το χιόνι του.
Το νερό σε επάρκεια, το ρεύμα το ίδιο, οι συνδέσεις σωστές και το νερό έγινε χιόνι. Τόσο ώστε να κάνει τους παρευρισκόμενους να χαρούν.
Ο πρώτος αγώνας μας έβγαλε νικητές. Αγώνας πλέον για τεχνητή χιόνωση σε όλο το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.
Η συμβολή του Γιώργου Νουλίκα από τη ΜΟΝΤΕ Νουλίκας, του μηχανολόγου του Κέντρου Νίκο Τζιμογιάννη, του μέλους της Ε.Δ. του Κέντρου Γιώργου Μπαρμπαρούση και όλων των φίλων και συνεργατών που βοήθησαν στα μέγιστα, έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
Σίγουρα δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, όλοι μαζί όμως, Διοίκηση, εργαζόμενοι, συνεργάτες, φίλοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Εκ του Ε.Χ.Κ.Σελίου 

Διάσωση στο Σέλι


"Πρωινό της Τρίτης, λίγο μετά τις 9, κρύο, λίγο χιόνι και ομίχλη, σε λειτουργία το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, οι αναβατήρες σε λειτουργία... ξαφνικά stop.
Σταμάτησαν, η προσπάθεια να λειτουργήσει η πετρελαιοκίνητη γεννήτρια και αυτή στο κενό... άνθρωποι "κρεμασμένοι" στην "καρέκλα"... συναγερμός.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, συνεργάτες του Ε.Χ.Κ.Σελίου, καθώς και οι ομάδες διάσωσης του κέντρου ετοιμάζονται. Επικοινωνία με Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ... σήμα κινδύνου.
Σε 10 με 15 λεπτά οι πρώτοι από τους διασώστες ανεβαίνουν στους πυλώνες... σχεδόν αμέσως


Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ φτάνουν στο χώρο του κέντρου, φάροι, σειρήνες και ο εξοπλισμός τους σε λίγα λεπτά έτοιμος κι αυτός. Το μουντό πρωινό φωτίζει από τους προβολείς τους.
Το στρώμα έτοιμο κι αυτό. Συντονισμός από τους επικεφαλείς... όλοι στις θέσεις τους.
Πλησιάζουμε την πρώτη καρέκλα... με σταθερές κινήσεις "ασφαλίζονται" οι σκιέρ.. σιγά σιγά και με σιγουριά κατεβαίνουν, φορείο και στο ασθενοφόρο. Κρύο.

Ο άλλος πηδάει στο στρώμα... όλοι ασφαλείς.
Σήμα στο αρχηγείο... όλα οκ"
Θα μπορούσε να ήταν πραγματικότητα, ήταν όμως ένα σενάριο σε πραγματικούς χρόνους που οργάνωσε το Εθνικό Χιονοδρομικό ΚέντροΣελίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το ΕΚΑΒ. Πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις τις προηγούμενες μέρες και όλα αυτά στα πλαίσια της ασφάλειας του κέντρου και σε πιθανές, αλλά ακραίες καταστάσεις.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ