Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών
Στην οικία του στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 56 γραμμάρια κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ

Συνελήφθη χθες (6 Απριλίου 2024) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·    9 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 56,68 γραμμαρίων,
·    1 συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 3,05 γραμμαρίων,
·    2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
·    το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη για ναρκωτικά    Συνελήφθη , σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:·    2 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 43,4 γραμμαρίων, ·    μικροποσότητα κοκαΐνης, που ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε δοχείο κρέμας χεριών, ·    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ·    το χρηματικό ποσό των 4.980 ευρώ.
Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης    Συνελήφθη  σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας,  καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Σερρών για   τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της παρακώλυσης της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 33 μηνών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύλληψη για απόπειρα κλοπής    Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω  τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, τη στιγμή που είχε διαρρήξει κατάστημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου 2024 διέρρηξε κατάστημα στις Σέρρες και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Επίσης στις 22 Μαρτίου 2024 αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.
Τροχαίο δυστύχημα     στα Γιαννιτσά, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 72χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 72χρονου. Ο 29χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας.

Εξιχνιάσεις κλοπών    ·    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το πρόσχημα της επαιτείας, μπήκε σε οικία ηλικιωμένου σε χωριό των Σερρών και αφαίρεσε κοσμήματα, συνολικής αξίας 600 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. ·    Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 1ης Απριλίου 2024 σε περιοχή της Πιερίας, αφαίρεσε από κατάστημα διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 550 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του υπευθύνου του καταστήματος.  
Εξιχνίαση απάτης    Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεργοί του τηλεφώνησαν σε ημεδαπό παριστάνοντας τους υπαλλήλους λογιστικού γραφείου και με το πρόσχημα την καταβολή χρηματικού επιδόματος, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.255 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του προαναφερόμενου άνδρα. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν να του αποσπάσουν επιπλέον 1.250 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπές οχημάτων σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη
Μαζί με συνεργό του αφαίρεσαν 3 οχήματα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα
Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες


Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, εξιχνιάστηκαν κλοπές οχημάτων, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ημεδαπός συνεργός του.

Ειδικότερα,  οι 2 άνδρες επιβαίνοντας σε όχημα, προσέγγισαν μονοκατοικία σε περιοχή της Ημαθίας και από τον αύλειο χώρο αφαίρεσαν ένα όχημα.

Από την έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ανδρών.

Χθες  το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Δέλτα, εντοπίστηκε ο ένας από τους προαναφερόμενους άνδρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι 2 άνδρες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν το τελευταίο διάστημα ακόμα 2 κλοπές οχημάτων από Ημαθία και Θεσσαλονίκη, καθώς και μία απόπειρα κλοπής οχήματος από περιοχή της Ημαθίας.

Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.




ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ