Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

«Να σταματήσει το «έγκλημα» του fly over άμεσα προκειμένου να παραδοθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία πρώτα το μετρό της Θεσσαλονίκης και ο εξωτερικός δακτύλιος (έστω το δυτικό του τμήμα) και μετά το (ξανα)συζητάμε στη βάση
ουσιαστικών και επικαιροποιημένων μελετών», επεσήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου.
Αφορμή για την δήλωση αυτή αποτελούν η καθημερινή μόνιμη και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς και οι κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια και τις ανθρώπινες ζωές όσων χρειάζεται να μετακινηθούν μέσω της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης.
Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν γίνεται ενώ υπάρχει πλήρης σχεδιασμός από το 2010 και έχουν συμφωνήσει όλοι οι αρμόδιοι φορείς.... να μην ακολουθείς τα συμφωνηθέντα,
και να κάνεις του κεφαλιού σου, κρατώντας όμηρο μια ολόκληρη πόλη, αλλά και όλους αυτούς που την επισκέπτονται η είναι αναγκασμένοι να κινούνται πέριξ αυτής».
«Και όσοι νομίζουν ότι αφορά μόνο την Περιφερειακή Ενότητα η την πόλη της Θεσσαλονίκης, απατώνται πλάνην οικτρά ... Αυτή η κατάσταση αφορά όλους στην Κεντρική Μακεδονία ... Τις περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Ημαθίας,Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, διότι όλοι συναλλασόμαστε σε καθημερινή βάση με διαφόρους τρόπους με αποτέλεσμα αυτή η τεράστια ταλαιπωρία να μεταδίδεται αλλά και να έχει αντίκτυπο σε όλους» πρόσθεσε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΘΑΚΗ

Επίσκεψη στην θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ πραγματοποίησαν ο επικεφαλής της
περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου και ο υπ. περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για τις επιχειρούμενες αλλαγές της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα των εξαρτήσεων.
Από την πλευρά της ΙΘΑΚΗΣ μετείχαν στη συνάντηση ο κ. Στέλιος Γκιουζέπας, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης ΑΡΓΩ του Ψυχιατρικού
Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, η κ. Εύη Μαυροπούλου, υπεύθυνη ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ) -μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, ο κ.Αλέξανδρος Τάντος, προσωπικό θεραπείας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ -Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και η κ. Μαρία Καγιαννάκη, Ταμίας του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, εκπρόσωπος των γονέων.
 Μετά την αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε : «ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της Κοινότητας ΙΘΑΚΗ για την φιλοξενία,την ξενάγηση και την ουσιαστική συνάντηση. Η Κοινότητα, πρέπει να παραμείνει Κοινότητα. Αυτή είναι η βάση της επιτυχούς και μόνιμης απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης. Συνεπώς, κάθε σκέψη για συγκεντρωτικό σύστημα, δημόσιο ή, ακόμη χειρότερα, ιδιωτικό/κερδοσκοπικό είναι ο απόλυτος οδηγός για την αποτυχία. Το πολύπλευρο έργο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων επί του πεδίου, η πολύχρονη εμπειρία που καταγράφει, μεταξύ των άλλων και παγκόσμια εύσημα για τα αποτελέσματα και η θεσμική μνήμη των προγραμμάτων και των μονάδων πρέπει να ενισχυθούν και όχι να καταργηθούν. Αυτό άλλωστε υποδεικνύουν, πέραν της κοινής αντίληψης των εμπλεκομένων και τα επιστημονικά δεδομένα.
Η παράταξή μας θα αναδείξει το ζήτημα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οπουδήποτε αλλού κριθεί σκόπιμο. Η κοινωνία και περισσότερο τα ευάλωτα τμήματά της, είναι πάνω από τα κέρδη.
Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες, με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, χωρίς πισογυρίσματα».

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ