Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Καλεσμένος στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και το Ντίνο Σιωμόπουλο ήταν σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Α. Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι «η βασική προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι ούτε ένας φόρος δεν θα αυξηθεί, εάν ψηφίσετε Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν πέρασαν τρεις μήνες και ξεκινήσαμε με φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες. Να δούμε τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια τι θα ακολουθήσει. Είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα που είπαν στον ελληνικό λαό».

Σημείωσε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «συζητάμε το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών εδώ και πάρα πολλά χρόνια» τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση δεν είναι χθεσινή και έπρεπε να έχει δώσει κίνητρα για αποδείξεις και περισσότερες ηλεκτρονικές αλλαγές καθώς και να γίνει η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS. Τέτοιες πολιτικές εφαρμόζουν σε ολόκληρο τον κόσμο και για κάποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση δεν τα υλοποιεί στη χώρα μας. Εμείς και πριν τις εκλογές, -απέναντι μάλιστα στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας-, μιλήσαμε για κλίμακες στη φορολόγηση προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς για την υπόσχεση Κασσελάκη για 10.000 ευρώ αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι «αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται με τους φορείς. Εδώ νομοθετούν χωρίς να πάνε στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανθρώπους της αγοράς να ακούσουν τις απόψεις τους.

Μία σοβαρή κυβέρνηση κάνει διαβούλευση και διάλογο με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βλέπει που υπάρχουν περιθώρια και βάζει κλίμακες για να αισθάνονται όλοι οι πολίτες ότι πληρώνουν στο κράτος τους αντίστοιχους φόρους με δικαιοσύνη. Ώστε να προκύπτουν έσοδα για το κράτος και να πηγαίνουν σε κοινωνικές ανάγκες. Εμείς αυτήν τη λογική έχουμε».

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να ασχολείται με αυτά που απασχολούν τους πολίτες. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην άνοδο των τιμών και υπάρχει τεράστια αισχροκέρδεια ειδικά στην αγορά τροφίμων. Κάθε έξι μήνες ακούμε έναν υπουργό της Κυβέρνησης να μιλά για ένα τεράστιο πρόστιμο και στο τέλος ούτε αυτό εισπράττεται ούτε στην πραγματική αγορά σταματά η αισχροκέρδεια.

Άρα, λοιπόν, ας ασχοληθεί με τα σημαντικά, να βάλει στη ΔΙΜΕΑ ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να κάνουν ελέγχους στην αγορά. Δεν το λέω εγώ, το παραδέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης της Κυβέρνησης ότι είναι υποστελεχωμένη».

«Ας ασχοληθεί με την ενίσχυση των πραγματικών εισοδημάτων των πολιτών για να πάρουν μία ανάσα. Και ας ασχοληθεί και με την πολιτική προστασία. Γιατί είδαμε αυτούς τους τρεις μήνες να έχει καεί η μισή χώρα, να έχει πλημμυρίσει και να έχει διαλυθεί ο θεσσαλικός κάμπος, να μην υπάρχει κανένα σχέδιο για την περιοχή αλλά ούτε να έχουν αξιοποιηθεί οι πόροι από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ