Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Με οδηγό και όραμά μας τη Βέροια των επόμενων γενεών καταθέτουμε με αίσθημα ευθύνης την υποψηφιότητά μας για τον Δήμο, με σκοπό να εργαστούμε για να επιτύχουμε αυτά τα μεγάλα που επί 16 χρόνια δεν κατάφερε η σημερινή διοίκηση και φυσικά ούτε πρόκειται να τα καταφέρει στα επόμενα πέντε.
Κουραστήκαμε στη Βέροια να βλέπουμε μια συμβατική, αναποτελεσματική διοίκηση χλιαρής απορροφητικότητας και μηδενικής φαντασίας, την ίδια ώρα που άλλοι Δήμοι στη χώρα κατάφεραν πολλά περισσότερα στην πρώτη τους κιόλας θητεία, ακριβώς επειδή κατανόησαν τις διαδικασίες προς τα εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και πόρων που περιμένουν να αξιοποιηθούν.
Εδώ, οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι επί σειρά ετών στις θέσεις ευθύνης, γαντζωμένοι στις καρέκλες τους και τον εγωκεντρικό κόσμο τους. Ένα κλειστό κλαμπ εξουσίας με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη κοινωνία, κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών του Δήμου, σε μια εποχή που οι ιδέες, οι ταχύτητες και οι εξελίξεις επιτάσσουν ανοιχτά μυαλά και νέες υγιείς δυνάμεις, κι όχι ανόρεχτους, συντηρητικούς πολιτικούς και παρωχημένες πολιτικές ανύπαρκτης αποτελεσματικότητας.
Εμείς, δεσμευόμαστε για μια Βέροια που θα αξιοποιεί όλον τον πλουτοπαραγωγικό της ιστό και το ανθρώπινο δυναμικό της, με στόχο υποδομές και ανάπτυξη για όλες και όλους. Στην πόλη και στα χωριά, στα βουνά και στον κάμπο. Με φρέσκες ιδέες και πρόσωπα, που θα επανεμπνεύσουν το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, σε έναν Δήμο που θα ανήκει σε όλους και θα πάψει να είναι ορμητήριο προσωπικών και ιδιωτικών συμφερόντων.
Το ιστορικό πολιτισμικό υπόβαθρο της Βέροιας, οι βασιλικοί τάφοι, ο Τριπόταμος, η Εγνατία, το Βήμα, η Σουμελά, το βουνό και ο πλούσιος κάμπος, είναι τα ισχυρά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Με μπροστάρη τον Δήμο, ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός αξιοποίησης τους, είναι η μόνη ελπίδα ανάπτυξης πολιτικών και υποδομών παραγωγής πλούτου για τους πολίτες στα επόμενα χρόνια. Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν έγινε ποτέ σε επίπεδο Δήμου Βέροιας και φαίνεται πως ήλθε η ώρα. Χρόνος υπάρχει, αρκεί να τον αξιοποιήσουμε σωστά, με τις δράσεις και τις επιλογές μας. Όπως χρόνος υπάρχει και για εμάς, τους συμμετέχοντες στον συνδυασμό μας, που σήμερα, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της Μεγαλόχαρης, δεσμευόμαστε ότι μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, ώρα της κρίσιμης επιλογής, θα κάνουνε τα αδύνατα δυνατά ώστε να πείσουμε τον κόσμο για την ανάγκη μιας νέας πορείας στον Δήμο Βέροιας. Έναν τόπο κι ένα κόσμο που δεν αξίζει τη στασιμότητα και τη διαχειριστική λογική, αλλά δικαιούται τα καλύτερα από τους καλύτερους. Έναν τόπο κι ένα κόσμο που αξίζει και θα καταφέρει να έχει μια διοίκηση αντάξια των καιρών και των αναγκών, με γνώση της ευρωπαϊκης πραγματικοτητας, ανοικτές δημοκρατικές διαδικασιες με ευρεία κοινωνική συμμετοχή, όραμα και θέληση να αποκτήσουμε επιτέλους τον Δήμο Βέροιας που μας αξίζει!


Κώστας Παλουκίδης - Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας
2331025662-6936848474

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ