Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Επίσης η ανακοίνωση υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων του ψηφοδελτίου του
Συνδυασμού του «Δράση με Γνώση», που πραγματοποιήθηκε στις 01/07/2023:

«Φίλες και Φίλοι,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι μετά από τέσσερα χρόνια ξανά μαζί σας με την ιδιότητα του υπ. Δημάρχου Βέροιας για τρίτη φορά στην αυτοδιοικητική μου πορεία.

Κι αυτό θα ήταν αδύνατο χωρίς τη δική σας υποστήριξη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που έχετε αγκαλιάσει την προσπάθεια που καταβάλουμε όλα αυτά τα χρόνια και νιώθω βαθιά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη σας.

Βρίσκομαι βέβαια μπροστά σας και με την ιδιότητα του εν ενεργεία Δημάρχου για να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια και σεβασμό ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και σύσσωμη η παράταξη μας «Δράση με Γνώση» αγωνιζόμαστε καθημερινά να τιμήσουμε τη δική σας εμπιστοσύνη,

Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά, κι όχι με ευχολόγια για να περνά η ώρα  

Βαδίζουμε με σοβαρότητα κι απορρίπτουμε το φθηνό λαϊκισμό

Λειτουργούμε με αποτελεσματική Δράση κι αξιοποιούμε για τον τόπο μας τη συσσωρευμένη Γνώση που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια,

Κυρίες και κύριοι,

Η παράταξή μας έχει βαθιές ρίζες στην τοπική μας κοινωνία, δεν ήταν ένα πυροτέχνημα όπως κάποιοι εύχονταν με γνώμονα το δικό τους πολιτικό μέλλον και μόνο.

Η παράταξή μας είναι σάρκα απ’ τη σάρκα της κοινωνίας μας και όχι ένα συνονθύλευμα προσωπικών φιλοδοξιών και μικροσυμφερόντων.

Κι αυτό οι δημότες το γνωρίζουν καλά. Το νιώθουν χρόνια τώρα όταν τους κοιτάμε με ειλικρίνεια στα μάτια.

Αλλά κι εμείς στα δικά τους μάτια βλέπουμε εμπιστοσύνη και υψηλές προσδοκίες.

Κι αυτό μας γεμίζει μ’ ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη αφού ό,τι μας κρατά άοκνους χρόνο με το χρόνο είναι το κίνητρο να μη προδώσουμε πότε τη δική σας εμπιστοσύνη.

Γι αυτό κυρίες και κύριοι, μετά από 9 χρόνια στεκόμαστε με τιμή και περηφάνια μπροστά σας,

Γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολα τα όσα προηγήθηκαν και τα άσχημα που βιώσαμε όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την τελευταία δεκαετία,

Να θυμίσω εν τάχει τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε:

    Οικονομική κρίση
    capital controls
    πανδημία
    και πρόσφατα ενεργειακή
    και πληθωριστική κρίση

Κι όμως αντέξαμε, κι όμως σταθήκαμε με υπευθυνότητα  και γρήγορα αντανακλαστικά στην πανδημία, κι όμως υλοποιήσαμε και υλοποιούμε έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας και περεταίρω μόχλευση για την τοπική οικονομία,

κι όμως μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο ορόσημο για την πόλη κι αναφέρομαι φυσικά στην ολοκλήρωση της Γέφυρας Κούσιου που πολλοί χλεύαζαν  

κι όμως βρεθήκαμε στο πλάι των πιο αδύναμων συμπολιτών μας ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας τις κοινωνικές μας υπηρεσίες,

κι όμως επενδύσαμε στο ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Βέροιας,

κι όμως καθιερώσαμε το brand name DISCOVER VERIA με μέθοδο και σχέδιο τόσο εντός όσο κι εκτός της χώρας

όταν κάποτε η λέξη τουρίστας μόνο ως κρύο αστείο ηχούσε στα στέκια της πόλης κι όταν η Βέροια ήταν σχεδόν παρά μόνο γνωστή

για το ασύγκριτο ρεβανί της,

Για αυτά και για άλλα πολλά που θα σας παρουσιάσω αναλυτικά στη συνέχεια στεκόμαστε απέναντι σας με χαρά και τιμή.

Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπω σήμερα στο κοινό πολλούς παλιούς συνοδοιπόρους που δεν έφυγαν ούτε στιγμή από δίπλα μας αλλά και πάρα πολλούς νέους υποστηρικτές και φίλους της παράταξης μας

τους οποίους αγκαλιάζουμε με την ίδια θέρμη.

Φίλες και φίλοι,

Η Δράση με Γνώση μέρα με την ημέρα μεγαλώνει, ωριμάζει, ανανεώνεται και καινοτομεί.

Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός που προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες αλλά διατηρώντας πάντα τις ίδιες αξίες  που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Η κοινωνική αλληλεγγύη, η τοπική ανάπτυξη, το ανθρώπινο πρόσωπο του δήμου, η αξιοκρατία, η εργατικότητα, η συνέπεια, η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια είναι μόνο μερικές από τις αξίες που μας έχουν κάνει να ξεχωρίζουμε.

Παράλληλα, διατηρούμε το εν εξελίξει όραμά μας, να διασφαλίσουμε πραγματικές συνθήκες για τον τόπο μας. Με μέθοδο, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Καταφέραμε μέχρι σήμερα να κρατήσουμε το Δήμο υγιή και τη Βέροια και τα χωριά της ανθεκτικά μέσα στον κυκεώνα των κρίσεων που βιώσαμε.

Έτσι σήμερα, είμαστε πιο αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα έτσι ώστε να υλοποιήσουμε ακόμη πιο εμβληματικά έργα και δράσεις.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω τον απολογισμό πεπραγμένων της Παράταξής μας για την τετραετία 2019-2023 με όση συντομία μου επιτρέπει ο μεγάλος όγκος των έργων.

Οπότε ζητώ εξ αρχής την κατανόηση και την υπομονή σας γιατί ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για όλους εκείνους που κάνουν ότι δε βλέπουν το έργο μας είναι και υπαρκτό και μεγάλο.   

Θα τους δυσαρεστήσουμε λίγο ακόμη μια φορά αλλά το δικό μας χρέος  απέναντι σε όλους τους δημότες αυτό ακριβώς είναι,να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης και ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα του Δημότη σε όποια γωνιά του δήμου κι αν διαμένει ή εργάζεται.

Το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια αναπτύσσεται στη βάση ενός Οργανωμένου σχεδίου 8 Αξόνων.

Ξεκινώντας από τον 1ο Άξονα που αφορά τη «Δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος» θα ήθελα να σας εξηγήσω πως για εμάς ο τίτλος αυτός σημαίνει πριν και πάνω απ’ όλα ένας αξιόπιστος, οικονομικά υγιείς και λειτουργικός δήμος που παράγει υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία ενώ παράλληλα σημαίνει ότι ο δήμος είναι ένα αξιόπιστος συνομιλητής μεγάλων και μικρών επενδυτών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή μας.

Ως εκ τούτου πάντα πιστεύαμε ότι ένας από τους βασικούς ρόλους του Δήμου είναι η δημιουργία ενός φιλικού οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος και για να το επιτύχουμε αυτό καταρχάς επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε ένα δήμο εύρωστο και οικονομικά υγιή.

Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Βέροιας από 42.297.935€ το 2019 σε 64.441.477€ το 2023 που αντιστοιχεί σε μια αύξηση άνω του 50% σε μια μόλις τετραετία.

Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου από 7.710.691€ το 2018 σε 28.328.080€ το 2023, αντιστοιχώντας σε τετραπλασιασμό σχεδόν των προβλεπόμενων έργων.

Καταφέραμε να μειώσαμε κατά 4.800.000€ τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου από το 2014 χωρίς να λάβουμε ούτε ένα νέο δάνειο.

Μειώσαμε τις ετήσιες αποπληρωμές δανείων κατά 800.000€, χρήματα που δαπανώνται πλέον σε δράσεις υποδομών, παιδείας, κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού.

Αυξήσαμε κατά πολύ τις επενδυτικές δαπάνες του Δήμου, έχοντας ολοκληρώσει ή υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομών κοινωνικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και επενδυτικού χαρακτήρα.

Συνολικά, αναζητήσαμε ποσό 100.000.000€ από χρηματοδοτήσεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκ των οποίων υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε έργα άνω των  70.000.000€  ενώ υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε με ίδιους πόρους έργα ύψους άνω των 15.000.000€

Αν μη τι άλλο οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Ενισχύσαμε την επιχειρησιακή δυνατότητα του δήμου με την προμήθεια 16 νέων οχημάτων αξίας 2.242.100€ ενώ υποβάλαμε πρόταση για την προμήθεια επιπλέον 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων αξίας 1.631.344€

Επενδύσαμε στη Ψηφιακή Μετάβαση και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου για αποτελεσματικότερες και πιο ευέλικτες υπηρεσίες προς τους πολίτες καθώς και την καλύτερη εσωτερική οργάνωση του Δήμου.

Μάλιστα έχουμε αναδειχθεί σε πρωτοπόρους στον τομέα αυτό αφού ο Δήμος Βέροιας κατατάσσεται στην 9η θέση ανάμεσα σε 300 και πλέον δήμου της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήσαμε συνολικά 10 νέες ψηφιακές υπηρεσίες που συγκεντρώνονται στη σελίδα eservices.veria.gr, διευκολύνοντας τις συναλλαγές του δημότη με τις υπηρεσίες του δήμου.

Εφαρμόσαμε προαιρετικά από τους πρώτους Δήμους της χώρας την ηλεκτρονική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων, υιοθετώντας το Πληροφοριακό Σύστημα Ίριδα του Υπουργείου Εσωτερικών, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου.

Τέλος, υποβάλαμε συνολική πρόταση στο ΕΣΠΑ για τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Βέροιας, προϋπολογισμού 1.860.000€ που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα δυο έτη.

Στον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης, που αποτελεί το 2ο Άξονα ανάπτυξης, η προσπάθεια μας για στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και στοχευμένο σχέδιο δράσης για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη.

Για τον λόγο αυτό, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών συνολικού προϋπολογισμού 4.875.172€ που περιελάμβαναν κυρίως έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήσαμε:

To έργο αγροτικής οδοποιίας Αγ. Γεωργίου

Το έργο αγροτικής οδοποιίας Μακροχωρίου και Ν. Νικομήδειας

Το έργο αγροτικής οδοποιίας στο αγρόκτημα Τριλόφου

Έργα αγροτικής οδοποιίας στα αγροκτήματα Μακροχωρίου, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου, Πατρίδας και Αγίας Μαρίνας

Επιπλέον ολοκληρώνουμε το αρδευτικό δίκτυο οικισμού μέσης ύψους 1.764.000€ ενώ εκπονούμε μελέτη για την κατασκευή φράγματος στη θέση Βράνα-Πέτρα της Κοινότητας Τριλόφου.

Παράλληλα, καταθέσαμε σε Αναπτυξιακά Προγράμματα Ολοκληρωμένες Προτάσεις

για Χρηματοδότηση Νέων Έργων συνολικού Προϋπολογισμού 2.732.388€.

Τέλος, ωριμάζουμε μελέτες για νέα έργα ύψους 4.367.306€ που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν έργα αγροτικής οδοποιίας σε Ριζώματα και Σφηκιά και αρδευτικά έργα σε Συκιά και Άμμο.

Ο Τρίτος Άξονας του σχεδίου μας αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας ως Δημοτική Αρχή ήταν η ανάδειξη και η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας μέσα από τη δημιουργία και την καθιέρωση μιας ισχυρής, διακριτής και αναγνωρίσιμής τουριστικής ταυτότητας ώστε το τουριστικό, αρχαιολογικό, πολιτισμικό, γαστρονομικό και φυσικό απόθεμα της περιοχής μας να παρουσιάζεται μέσα από ένα ενιαίο brand name, συνώνυμο ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Μερικά χρόνια μετά δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι βάλαμε τη Βέροια κυριολεκτικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Επενδύσαμε στο brand name Βέροια και καθιερώσαμε νέα αναγνωρίσιμη και διακριτή τουριστική ταυτότητα για την περιοχή με την επωνυμία DISCOVER VERIA.

Ολοκληρώσαμε το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, «Καινοτόμες Ψηφιακές Υπηρεσίες Τουριστικής Προβολής της Πόλης της Βέροιας, ύψους, προωθώντας ακόμη καλύτερα το brand Βέροια.

Επιπλέον, υποβάλαμε πρόταση για χρηματοδότηση των Μονοπατιών του Δήμου Βέροιας στο μέτρο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», έργο ύψους 800.000€

Διοργανώσαμε εκδηλώσεις διασύνδεσης (B2B Events) των τοπικών επιχειρήσεων με τουριστικούς πράκτορες ενώ φιλοξενήσαμε δεκάδες ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά κανάλια, δημοσιογράφους, bloggers και ξεναγούς .

Παράλληλα, συμμετείχαμε 7 συνεχόμενες χρονιές στην δημοφιλή τουριστική έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη με δικό μας περίπτερο όπου προωθούμε κάθε χρόνο τον προορισμό Βέροια καθώς και την τοπική γαστρονομία και πολιτιστική κληρονομιά

Δημιουργήσαμε νέο έντυπο  και ψηφιακό προωθητικό υλικό και προβάλαμε για πρώτη φορά οργανωμένα όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δ. Βέροιας.

Υποστηρίξαμε έμπρακτα και συμμετείχαμε δυναμικά στην προωθητική δράση Imathia Quality σε συνεργασία με την Π.Ε. Ημαθίας που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης προωθώντας την περιοχή και τη γαστρονομία της.

Προωθήσαμε τη δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) κι αναθέσαμε στην ΑΝΗΜΑ την εκπόνηση του σχετικού πλάνου.

Εγκρίναμε την τέλεση πολιτικών γάμων στις ανθισμένες ροδακινιές κατά το μήνα Μάρτιο που κορυφώνεται το φαινόμενο ως νέο τουριστικό προϊόν εμπειρίας.

Τέλος, προωθήσαμε και υποβάλαμε πρόταση για την απόκτηση σήματος «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ» για το «Ρεβανί Βέροιας» στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD.

Στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, τον Τέταρτο Άξονα του σχεδίου μας, μπορούμε να πούμε ότι η Βέροια βρίσκεται στην πρωτοπορία των ελληνικών πόλεων που έχουν απλώσει δίκτυ προστασίας προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Για τη Δημοτική μας Αρχή η έμπρακτη υποστήριξη του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας αποτέλεσε και αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό:

Yλοποιήσαμε την Πράξη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Δημιουργήσαμε παράρτημα ΡΟΜΑ στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρείας αυτής ευάλωτης κοινωνικής ομάδας

Συμμετείχαμε στην Κοινωνική Σύμπραξη για την Εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βέροιας.

Χορηγήσαμε εφάπαξ χρηματικά βοηθήματα σε απόρους – άστεγους δημότες.

Δεχθήκαμε αιτήσεις για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα.

Προχωρήσαμε στη δωρεά δύο οικοπέδων στην Τοπική Κοινότητα Πατρίδας (ενός 6.500m2 και ενός 4.253m2) προς το Φιλανθρωπικό Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές ανάγκες Ν. Ημαθίας «Τα Παιδιά της άνοιξης» για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)

Διεξάγαμε δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για οστεοπόρωση.

Καθιερώσαμε τη δωρεάν εξέταση τεστ Παπανικολάου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οκτώβρης μήνας του Καρκίνου του Μαστού» με στόχο να μεταφερθεί το μήνυμα της πρόληψης

Λάβαμε άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19 όπως μεταξύ άλλων:

    Διενέργεια καθημερινών rapid test σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα το ΕΟΔΔΥ στο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας και διενέργεια περιοδικών ελέγχων σε όλες τις δημοτικές ενότητες σε δημοτικούς χώρους
    Διενεργήσαμε απολυμάνσεις στους καταυλισμούς Εργοχωρίου και Τριφυλλοπάζαρου ως προληπτικό μέτρο μετάδοσης στην τοπική κοινότητα των ΡΟΜΑ
    Διανείμαμε μάσκες, γάντια και απολυμαντικά στους ΡΟΜΑ Εργοχωρίου και Τριφυλλοπάζαρου
    Διενεργήσαμε τακτικές απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια
    Υλοποιήσαμε καμπάνια ενημέρωσης για το πρόγραμμα των εμβολιασμών με τίτλο «COVID-19 & Εμβολιασμός: Οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί απαντούν» σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να εξελίσσουμε το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας για η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αξίες που η πόλη μας πάντα πρέπει να προάγει.

Ο πέμπτος άξονας του σχεδίου μας αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Βέροιας ή αλλιώς η επιδίωξη για μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειακής διαχείρισης ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι διαθέσιμοι πόροι και να εξοικονομήσουμε χρήματα και φυσικούς πόρους προς όφελος του Δήμου, των δημοτών και του περιβάλλοντος.

Στην κατεύθυνση αυτή:

Ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Δημοτικών Κτηρίων συνολικού προϋπολογισμού 3.215.554€.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώσαμε

την Ενεργειακή Αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου

την Ενεργειακή Αναβάθμιση του 6ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου

και ξεκινάμε την ενεργειακή αναβάθμιση του 16ου Δημοτικού Σχολείου

Παράλληλα, ολοκληρώνουμε την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Φιλίππειου Κλειστού Γυμναστηρίου

Επιπλέον, υλοποιήσαμε τη βιοκλιματική αναβάθμιση των σχολικών αυλών των 5ου, 8ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων και του 2ου Γυμνασίου Βέροιας.

Επίσης, υλοποιούμε Πρόγραμμα Βιώσιμης Μικροκινητικότητας που προβλέπει την προμήθεια 36 κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων  κι ενός ηλεκτρονικού ποδηλάτου για ΑμΕΑ.

Ολοκληρώσαμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Υλοποιήσαμε το Σχέδιο Φόρτισης Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Βέροιας.

Και υλοποιούμε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Βέροιας.

Τέλος, εγκαταστήσαμε και λειτουργήσαμε Φωτοβολταϊκό Σύστημα Ισχύος 421,20kW στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας.

Φίλες και φίλοι,

Η αναβάθμιση και η επέκταση των υποδομών του Δήμου Βέροιας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο σχέδιο μας για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη που να προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και αληθινές ευκαιρίες ανάπτυξης στους δημότες της.

Ο έκτος άξονας λοιπόν αφορά τις υποδομές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στον κρίσιμο αυτό τομέα έχουμε να επιδείξουμε υψηλές επιδόσεις.

Πάνω απ’ ‘όλα στοχεύουμε στην αναβάθμιση του αστικού και οικιστικού τοπίου με στοχευμένες αναπλάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης με υλοποιημένα ή εν εξελίξει έργα στη Βέροια και τις τοπικές κοινότητες, ύψους τουλάχιστον 12.000.000€.

Στο πλαίσιο αυτό,

Υλοποιούμε το έργο «Βιοκλιματικό – Πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών στην Παλιά Πόλη της Βέροιας, προϋπολογισμού 3.037.462€, που αναμένεται να αναβαθμίσει την εικόνα στις παραδοσιακές συνοικίες της πόλης

Ξεκινάμε την Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην Περιοχή της Βεργίνας, προϋπολογισμού 8.000.000€

Ολοκληρώσαμε την ανάπλαση στην Περιοχή του Εργοχωρίου

Ανακατασκευάσαμε τον πεζόδρομο μπροστά από το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα

Ολοκληρώσαμε την ανάπλαση της πλατεία στην Κουμαριά

Ξεκινάμε την διαμόρφωση του αύλειο χώρου του κοινοτικού καταστήματος Πατρίδας

Υλοποιούμε την ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας Μακροχωρίου

Συντάξαμε ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστών και κοινωφελών χώρων

Παράλληλα, αναβαθμίσαμε και συντηρήσαμε κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις δημοτικές ενότητες με ίδιους πόρους ύψους 1.169.372€

Επιπλέον, επενδύσαμε στην αναβάθμιση του ενδοδημοτικού οδικού δικτύου και ενισχύσαμε την οδική ασφάλεια με σχετικό έργο ύψους 2.400.000€.

Ολοκληρώσαμε το εμβληματικό έργο της κατασκευής της Γέφυρας Αδελφών Κούσιου, τη μεγαλύτερη αστική γέφυρα στην Ελλάδα, αναμορφώνοντας την περιοχή και διασφαλίζοντας την αξιοπιστία του Δήμου Βέροιας

Κατασκευάσαμε κυκλικούς κόμβους για πρώτη φορά στην οδική ιστορία της πόλης, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών, διευκολύνοντας την κυκλοφορία και αναβαθμίζοντας το τοπικό αστικό τοπίο.

Παράλληλα, στο πεδίο των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ολοκληρώσαμε έργα αναβάθμισης και επέκτασης πολλών εκατομμυρίων:

Αντικαταστήσαμε τους αμιαντοσωλήνες από το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Βέροιας

Ολοκληρώσαμε την επέκταση του συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών της πόλης της Βέροιας και των Δημοτικών Ενοτήτων

Ξεκινήσαμε την εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης του Δ. Βέροιας.

Στο κομμάτι της παιδείας, πέρα από την ενεργειακή και βιοκλιματική αναβάθμιση σχολικών κτηρίων που είδαμε παραπάνω,

Επενδύσαμε στην αναβάθμιση και συντήρηση σ’ ένα μεγάλο αριθμό σχολικών κτηρίων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για τη βελτίωση των συνθήκων ασφάλειας και εκπαίδευσης της μαθητικής κοινότητας.

Ολοκληρώνουμε την κατασκευή του Βρεφικού Σταθμού Κυψέλης.

Αγοράσαμε το οικόπεδο και το κτήριο του πρώην Γυμνασίου Τσαλέρα για την αναβάθμιση και επέκτασή του με σκοπό τη λειτουργία νέας σχολικής μονάδας .

Επίσης, συντηρήσαμε και αντικαταστήσαμε τη στέγη του Δημοτικού Θεάτρου Άλσους Παπάγου «Μελίνα Μερκούρη»

Στον Αθλητισμό ολοκληρώσαμε δεκάδες έργα αναβάθμισης υφιστάμενων χώρων άθλησης σε όλες τις δημοτικές ενότητες και υποβάλαμε προτάσεις για την κατασκευή νέων χώρων

Συγκεκριμένα:

Δημοπρατήσαμε την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο δημοτικό γυμναστήριο Δ. Βικέλας επιφάνειας περίπου 9.000 τ.μ.

Εκπονείτε μελέτη για την ανέγερση νέου υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην είσοδο της πόλης

Ανακατασκευάσαμε το δάπεδο των γηπέδων καλαθοσφαίρισης στην περιοχή Βίλα Βικέλα

Τοποθετήσαμε νέο αθλητικό δάπεδο στο κλειστό γυμναστήριο του Μπάσκετ Εληάς

Ανακατασκευάσαμε τα γήπεδα 5Χ5 στις περιοχές Άρεως και Μακροχωρίου

Δημιουργήσαμε γήπεδο καλαθοσφαίρισης / πετοσφαίρισης / χειροσφαίρισης στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Όπως βλέπετε κυρίες και κύριοι τα έργα που υλοποιούμε είναι έργα ουσίας, που αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και των χωριών μας και αναδεικνύουν το δημόσιο χώρο σε χώρο αξιοποιήσιμο και λειτουργικό για τους δημότες.

Πέρα όμως από τα απαραίτητα έργα υποδομών υπάρχει και η καθημερινότητα.

Η καθημερινότητα είναι το στοίχημα και ίσως το δυσκολότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε Δημοτική Αρχή. Και παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη.

Στην κατεύθυνση αυτή, φροντίζουμε την καθαριότητα της πόλης και των χωριών μας με έργα και δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Συγκεκριμένα,

Δημοπρατούμε το Πράσινο Σημείο Δήμου Βέροιας για τη συγκέντρωση κάθε είδους ανακυκλώσιμων υλικών

Προχωρήσαμε στη σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

Λειτουργήσαμε συνεργείο επισκευής και συντήρησης κάδων απορριμμάτων και μεριμνήσαμε για την πλύση-απολύμανση των κάδων με τη λειτουργία καδοπλυντηρίου

Εφαρμόσαμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες

Εκδώσαμε δεκάδες στοχευμένα δελτία τύπου για την ενημέρωση των πολιτών γύρω από την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων με στόχο τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη

Διοργανώσαμε πολλές εθελοντικές και ενημερωτικές δράσεις («Η ώρα της Γης», «Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» κτλ.) στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης του κοινού ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστούς χώρους

Ανακατασκευάσαμε, αναβαθμίσαμε και πιστοποιήσαμε το σχεδόν το σύνολο των παιδικών χαρών

Αναβαθμίσαμε το δημόσιο χώρο με παρεμβάσεις σε πάρκα και χώρους πρασίνου με φυτεύσεις, τοποθέτηση καθιστικών και οργάνων άθλησης

Προχωρήσαμε σε απαλλοτριώσεις για την απόκτηση και διαμόρφωση νέων ελεύθερων κοινωφελών χώρων στην πόλη της Βέροιας

Εκπονούμε μελέτη για τη χωροθέτηση και ίδρυση νέου κοιμητηρίου Βέροιας στο αγρόκτημα Πατρίδας και προχωρούμε με τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης

Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε τους παλιούς και κατασκευάσαμε  νέους κλωβούς φιλοξενίας στο καταφύγιο ζώων συντροφιάς

Και φυσικά τα παραπάνω είναι μόνα λίγα από όσα καθημερινά η Δημοτική μας Αρχή με τις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας αγωνίζονται να προσφέρουν όχι πάντα κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε το σεβασμό μας σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να απολαμβάνουμε όλοι μας ένα καθαρό και φιλικό προς το δημότη αστικό και φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

Κυρίες και κύριοι,

Βασισμένοι στην πεποίθηση ότι όλοι οι πολίτες σε κάθε γωνιά του δήμου πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα, ολοκληρώσαμε, προχωρήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και υποστηρίζουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος στις τοπικές μας κοινότητες.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο 8ος Άξονας του σχεδίου μας, εστιάζει στις υποδομές στις τοπικές μας κοινότητες.

Στο πεδίο αυτό, επενδύσαμε στην αναβάθμιση του οικιστικού τοπίου και σε υποδομές ποιότητας ζωής στις Δημοτικές Ενότητες του Δ. Βέροιας με έργα ύψους περίπου 10.000.000€.

Πιο συγκεκριμένα,

    Υλοποιούμε την Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην Περιοχή της Βεργίνας, προϋπολογισμού 8.000.000€
    Ολοκληρώνουμε την Ανάπλαση Πλατείας Μακροχωρίου, 440.000€
    Υλοποιήσαμε την ανακατασκευή πλατείας Κουμαριάς
    Ανακαινίσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου
    Θα δημιουργήσουμε Εκθετήριο Τοπικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ν. Νικομήδειας
    Δημοπρατούμε σύντομα την ανάπλαση της πλατείας Ασωμάτων
    Ολοκληρώσαμε την κατασκευή Μεταλλικών Κερκίδων στο Γήπεδο Αγ. Γεωργίου
    Αναβαθμίζουμε το Σχολικό Συγκρότημα Αγ. Βαρβάρας
    Υλοποιήσαμε την ανακατασκευή του γηπέδου Μίνι Ποδοσφαίρου Μακροχωρίου
    Υλοποιήσαμε την ανακατασκευή του γηπέδου Αντισφαίρισης Ράχης
    Αναβαθμίσαμε συνολικά 17 παιδικές χαρές και συγκεκριμένα Κουμαριάς, Ράχης, Διαβατού, Πατρίδας, Τριλόφου, Παλατιτσίων, Π. Λυκογιάννης, Δασκίου, Ριζωμάτων, Σελίου, Κομνηνίου, Τριποτάμου, Φυτειάς, Μακροχωρίου, Ν. Λυκογιάννης, Βεργίνας, Κουλούρας (5-6 φώτος από παιδικές)

Και προχωρούν άμεσα με ίδιους πόρους νέα έργα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού 1.346.000€

Παράλληλα, βελτιώσαμε την ενδοδημοτική και αγροτική οδοποιία για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και των αγροτικών εργασιών με έργα ύψους τουλάχιστον 3.500.000€.

Ολοκληρώσαμε ή ολοκληρώνουμε έργα Ύδρευσης & Αποχέτευσης 27.442.000€ όπως

    Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης στον οικισμό Μακροχωρίου (3η Φάση)
    Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Αποχέτευσης Διαβατού
    Δημοπράτηση Δικτύου Αποχέτευσης κι Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Δοβρά
    Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης κι Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Βεργίνας και Παλατιτσίων
    Λειτουργία δικτύου αποχέτευσης Κ. Βερμίου
    Δίκτυο Αποχέτευσης Ασωμάτων που ξεκινά στο εγγύς μέλλον

Επιπλέον, υλοποιούμε την κατασκευή του Αρδευτικού Δικτύου Οικισμού Μέσης προϋπολογισμού 1.764.000€.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποχετευτικών έργων όπως:

    Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Τ.Κ. Κουλούρας, υποβλήθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (ΤΑ-1)
    Κατασκευή Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Ν. Νικομήδειας και Π. Λυκογιάννης, υποβλήθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (ΤΑ-1)

Ενώ υποβάλαμε για χρηματοδότηση και αναμένεται σύντομα η έγκριση υλοποίησης νέων μεγάλων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης όπως:

    Εξωτερικός Αγωγός Ύδρευσης Τ.Κ. Βεργίνας από πηγές Μουτσιάλης, υποβλήθηκε στην ΕΥΔ/Ε.Π ΥΜΕΠΕΡΑΑ
    Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγ. Βαρβάρας, υποβλήθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (ΤΑ-1)
    Εξωτερικός Αγωγός Ύδρευσης από πηγές Κομνηνίου & γεώτρηση Καλογριάς, υποβλήθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ΑΤ01

Για εμάς η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ όλων των δημοτικών ενοτήτων όπως αποδεικνύεται απ’ τα παραπάνω είναι πράξη ευθύνης κι όχι μια ανέξοδη υπόσχεση.

Το λέμε και το εννοούμε, κάθε δημότης για εμάς έχει την ίδια αξία σε όποια δημοτική κοινότητα κι αν κατοικεί.

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι σίγουρος ότι σας κούρασα λίγο.

‘Αλλα έχουμε εργαστεί σκληρά εδώ και χρόνια με τους συνεργάτες μου ώστε να μπορούμε σήμερα να σας παρουσιάζουμε έργα κι όχι προθέσεις. Να σας προβάλλουμε αλήθειες κι όχι δικαιολογίες.

Και νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι για όσα πετύχαμε. Πάνω απ’ όλα για εσάς που εκπροσωπούμε γιατί χωρίς τη δική σας δύναμη, τη δική σας εξουσιοδότηση δε θα μπορούσαμε να κάνουμε το παραμικρό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας, τους συνεργάτες μου και την υπηρεσία του Δήμου Βέροιας που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής να εξασφαλίσει ένα καλύτερο περιβάλλον ζωής για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Θα ήθελα επιπλέον να απευθυνθώ ιδιαιτέρως στην Κύρια Γεωργία Μπατσαρά που ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη» υπήρξε έναν άξιος και έντιμος εταίρος της Δημοτικής Αρχής, ξεπερνώντας με σεβασμό και αλληλοκατανόηση κάθε πρόβλημα που ανέκυψε στην πορεία από το νόμο της απλής αναλογικής. Γεωργία σ’ ευχαριστώ για την ειλικρινή συνεργασία όλων αυτών των ετών.

Τέλος, θα ήθελα να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο μεθοδικά για να πάμε το Δήμο Βέροιας ακόμη πιο ψηλά.

Γι’ αυτό συνεχώς αλλάζουμε, ανανεωνόμαστε και μαθαίνουμε από την εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Γιατί αν δεν αλλάζεις, αν δεν προσαρμόζεσαι είναι μοιραίο να σε ξεπεράσει η εποχή.

Πατώντας πάνω στην αρχή έχουμε διατηρήσει την καλύτερη δυνατή μαγιά από τις δυο πρώτες θητείες και σήμερα προσθέτουμε νέα στελέχη που ασπάζονται τις ίδιες αξίες και κυρίως το ίδιο όραμα μαζί μας για μια Βέροια εξωστρεφή, ανθεκτική, ανθρώπινη και δυναμική για έναν τόπο που οι νέοι θα μπορούν να ονειρευτούν τη ζωή τους εδώ.

Αυτό είναι το στοίχημα μας και με τη δική σας δύναμη μέρα με την ημέρα το πλησιάζουμε".
Σας ευχαριστώ όλους
Πριν κλείσουμε θα ήθελα να σας παρουσιάσω με μεγάλη χαρά καιτιμή τα μέλη της παράταξή μας.
Τη νέα σύνθεση της Δράσης με Γνώση όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα.»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ (ΕΦΗ), Αγρότισσα
2. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΠΙΣ, Ιδ. Υπάλληλος
3. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Δικηγόρος
4. ΑΝΕΣΙΔΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, Συντ/χος Τραπεζικός Υπάλληλος
5. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δικηγόρος
6. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, Επιχειρηματίας
7. ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Οικονομολόγος
8. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Τραπεζικός υπάλληλος
9. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Αγρότης
10. ΒΟΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Αγρότης
11. ΓΚΙΛΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αγρότης
12. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, Ιδ. Υπάλληλος
13. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ, Πολιτικός Επιστήμονας

14. ΔΑΓΑΛΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Tour Operator Representative
15. ΔΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συντ/χος Τραπεζικός Υπάλληλος
16. ΔΕΡΒΙΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Μάγειρας
17. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
18. ΔΙΝΑΛΗ ΠΗΓΗ, Υπάλληλος Δ.Ο.Υ.
19. ΔΟΥΔΟΥΜΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, Υπάλληλος Δ.Ο.Υ
20. ΖΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Εκπαιδευτικός
21. ΚΑΖΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, Ιατρός
22. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Οδοντίατρος
23. ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, Άνεργη
24. ΚΑΠΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δικηγόρος
25. ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, Ιδ. Υπάλληλος
26. ΚΑΡΚΕΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΙΛΙΩ), Ιδ. Υπάλληλος
27. ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Ιδ. Υπάλληλος
28. ΚΟΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τοπογράφος Μηχανικός
29. ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ), Ιδ. Υπάλληλος
30. ΚΟΥΠΙΔΟΥ ΝΙΝΑ, Οικονομολόγος
31. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αστυνομικός
32. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ, Πολιτικός Μηχανικός
33. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ), Πολιτικός Μηχανικός
34. ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
35. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Επιχειρηματίας
36. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ασφαλίστρια
37. ΜΙΣΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Επιχειρηματίας
38. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Υπάλληλος Π.Ε. Ημαθίας
39. ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δικηγόρος
40. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Ιδ. Υπάλληλος
41. ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ιατρός
42. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, Φυσικοθεραπεύτρια
43. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, Μηχανολόγος Μηχανικός
44. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, Φιλόλογος
45. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αρχιτέκτων Μηχανικός

46. ΠΑΛΑΙΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (Ντέπυ), Πτυχ. Φυσικής Αγωγής
47. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Επιχειρηματίας
48. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, Αυτοκινητιστής
49. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, Συντ. Νοσηλεύτρια
50. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ, Υπάλληλος ΕΚΑΒ
51. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Επιχειρηματίας
52. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ιατρός
53. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, Ιατρός
54. ΠΕΤΣΙΑΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, Τραπεζοκόμος στο Γ.Ν.Β.
55. ΠΙΣΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Τασούλα), Βρεφονηπιοκόμος
56. ΠΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ασφαλίστρια
57. ΡΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Εκπαιδευτικός
58. ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ιατρός
59. ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Επιχειρηματίας
60. ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Εμπειροτέχνης Εργολάβος
61. ΣΙΜΙΤΖΗ ΒΕΡΓΙΝΙΑ, Γεωπόνος
62. ΣΤΙΟΚΑ - ΔΡΑΓΚΟΛΑ ΘΩΜΑΗ, Συντ/χος Συνεταιριστική Υπάλληλος
63. ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Νοσηλεύτρια
64. ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Αστυνομικός
65. ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Δικηγόρος
66. ΤΣΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ειδ. Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας
67. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δασολόγος -Περιβαλλοντολόγος
68. ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, Επιχειρηματίας
69. ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, Πτυχ. Φυσικής Αγωγής
70. ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Επιχειρηματίας
71. ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Δικηγόρος
72. ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, Ιατρός
73. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Αστυνομικός
74. ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Επιχειρηματίας

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

1. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2. ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
3. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4. ΓΚΑΤΖΟΥΦΑ ΜΑΙΡΗ
5. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
7. ΖΗΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
8. ΚΑΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10. ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ - ΚΟΥΡΟΒΑΣΙΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
12. ΛΑΜΠΙΔΟΥ ΗΣΑΪΑ
13. ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
14. ΠΑΣΧΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
15. ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
16. ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
17. ΡΑΝΤΖΑΚΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ
18. ΣΑΜΠΑΖΟΒΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
19. ΤΑΪΠΛΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
20. ΤΑΡΑΜΟΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
21. ΤΟΥΣΑΣ ΘΩΜΑΣ
22. ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
23. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

1. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
2. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
3. ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΡΙΑ
4. ΓΙΑΝΝΑΚΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

5. ΚΕΧΑΪΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ
6. ΚΥΡΑΤΛΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
7. ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
8. ΤΑΓΚΑΛΙΔΟΥ ΕΦΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

1. ΚΑΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΚΩΤΣΙΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1. ΚΑΡΑΤΖΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
2. ΤΣΙΠΛΑΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
3. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ

1. ΑΣΦΑΛΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
2. ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ
3. ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΜΟΥ

1. ΣΙΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

1. ΚΟΥΚΟΥΡΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
2. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3. ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
4. ΧΕΙΜΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΟΝΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

1. ΔΕΛΗΜΑΝΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
2. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

4. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
5. ΜΠΛΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7. ΠΑΠΟΥΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
8. ΠΟΥΡΣΑΝΙΣΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ

1. ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΥΛΑΜΠΙΑ
2. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
3. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΛΙΩ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΚΙΟΥ

1. ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
2. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

1. ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ

1. ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΒΕΡΜΙΟΥ

1. ΝΤΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

1. ΤΖΗΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

1. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΔΕΛΗΣΑΒΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
3. ΚΙΟΥΤΑΧΙΑΛΗ ΑΓΝΗ
4. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

1. ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ

1. ΕΥΤΗΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
3. ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5. ΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ

1. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
2. ΤΣΑΠΡΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

1. ΚΑΓΚΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
3. ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
4. ΠΑΛΟΥΚΙΔΟΥ ΕΡΙΚΑ
5. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6. ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΕΔΡΙΟΥ

1. ΚΕΦΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΧΗΣ
1. ΖΗΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ (ΡΟΥΛΑ)
2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣ
4. ΡΥΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ

1. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
2. ΔΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3. ΔΟΜΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
4. ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΑΣ

1. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΦΗΚΙΑΣ

1. ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2. ΠΕΤΣΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

1. ΒΛΑΧΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
2. ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4. ΚΟΥΠΑΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΜΠΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΣΑΡΚΑΤΖΗ ΕΥΘΥΜΙΑ
7. ΤΡΑΝΤΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ

1. ΑΡΑΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΑΣ

1. ΑΜΒΡΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
2. ΖΙΩΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
3. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ