Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…» 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. 

Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά. που θα υλοποιηθούν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. 

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους... γιατί τα καλοκαίρια στη Βιβλιοθήκη είναι πάντα όμορφα!! Ιούλιος 2023 Εργαστήρια για παιδιά 

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://registrations.libver.gr/ από το Σάββατο 1/7/2023 στις 09:00 π.μ.. 

Οδηγίες για τη χρήση του συστήματος εγγραφών μπορείτε να βρείτε στο https://www.libver.gr/registrations-web-app/. 

Τρίτη 4 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ». 100 χρόνια ακριβώς… Κοινή ζωή, κοινές πορείες, κοινές ιστορίες πάντα ενωμένες. Δύσκολο με τις ξεχωρίσεις και να σκεφτείς τη μία χωρίς την άλλη. Τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή στη βιβλιοθήκη. Να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Τετάρτη 5 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;». Πόσο καλά ξέρουμε τους φίλους μας και τί σημαίνουν για μας; Η βιβλιοθήκη καλεί τους μικρούς αναγνώστες να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν ιστορίες για δυνατές φιλίες και να κάνουν καινούργιους φίλους. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Πέμπτη 6 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Φανταστικές ιχνηλατήσεις». Τα παιδιά συναντούν τους ήρωες της Άλκης και της Ζωρζ στη βιβλιοθήκη μας και μαζί τους ταξιδεύουν στον κόσμο των δύο συγγραφέων, φτιάχνοντας τους δικούς τους φανταστικούς χάρτες.Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου.Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Τρίτη 11 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι!». Μπορείς να πεις καλοκαίρι χωρίς να πεις τη λέξη καλοκαίρι; Μαντεύουμε, ζωγραφίζουμε και παίζουμε παντομίμα με καλοκαιρινές λέξεις…Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου.Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Τετάρτη 12 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι!». Φεύγουμε για διακοπές! Ετοιμάζουμε τις βαλίτσες των διακοπών για τους πιο μαγικούς προορισμούς… Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου.Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Πέμπτη 13 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Έχω Δικαίωμα!». Χάρτα των δικαιωμάτων των μικρών αναγνωστών και αναγνωστριών. Μιλάμε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της ανάγνωσης για όλους. Με τη Σοφία Γεώργου και την Κατερίνα Κυράνου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Τρίτη 18 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Παιχνίδι ως τα σύννεφα!». Τι σχέδια καταστρώνει μια παρέα παιδιών ένα απόγευμα καλοκαιριού του 1940; Πώς μια ομπρέλα μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι; Παίζουμε, δημιουργούμε, πλάθουμε ταξίδια με το νου και κατασκευάζουμε το δικό μας παιχνίδι που θα μας πάει μέχρι τα σύννεφα… Με τον Γεώργιο Ρουκά.Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Τετάρτη 19 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;». Εμπνεόμαστε από τις γατοιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφιζόμαστε ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς και ετοιμάζουμε τη δική μας παράσταση κουκλοθέατρου. Με τον Γεώργιο Ρουκά.Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Πέμπτη 20 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Και οι τοίχοι έχουν φωνή!». Πόση δύναμη κρύβεται πίσω από ένα σύνθημα; Γνωρίζουμε την τέχνη του streetart, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε συνθήματα που προωθούν τη βιβλιοθήκη και την αγάπη για το βιβλίο. Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου.Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Τρίτη 25 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «GraphicNovel : ιστορίες και κώδικες». Πόση δύναμη έχει η εικόνα και πώς χωράει μια ολόκληρη ιστορία μέσα σε φούσκες; Τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, μαθαίνουν τους διαφορετικούς «κώδικες» του graphicnovelκαι πειραματίζονται με τη δημοφιλή αυτή τέχνη.Με την εκπαιδευτικό Έλενα Αντωνιάδου.Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Πέμπτη 27 Ιουλίου, 10.00-11.00 το πρωί «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι!». Καλοκαιρινά τετράδια! Ανακαλύπτουμε καλοκαιρινούς θησαυρούς και φτιάχνουμε τα δικά μας καλοκαιρινά τετράδια. Για παιδιά 9-14 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη. 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όσα εργαστήρια επιθυμούν και αντιστοιχούν στην ηλικία τους.  

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης. 

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. 

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ