Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις σε βιομηχανικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών συνελήφθησαν 3 άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 συνεργών τους
Το τελευταίο 10ημερο διέρρηξαν 9 επιχειρήσεις σε Χαλκιδική, Πιερία και Σέρρες, όπου αφαίρεσαν εξοπλισμό και οχήματα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενέχεται σε κλοπές από επιχειρήσεις, σε  βιομηχανικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που δρούσε με σκοπό την αφαίρεση εξοπλισμού και μεταλλικών αντικειμένων από επιχειρήσεις, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν για να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παράλληλα από τον αύλειο χώρο των επιχειρήσεων που παραβίαζαν, αφαιρούσαν και οχήματα που ανήκαν στις επιχειρήσεις.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 6 έως 13 Ιουνίου διέπραξαν:
•   2 κλοπές από επιχειρήσεις στη Χαλκιδική,
•   3 κλοπές από επιχειρήσεις και 1 κλοπή από αποθήκη αγροκτήματος στην Πιερία και
•   2 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από επιχειρήσεις στις Σέρρες.

Συνολικά αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε έγγραφα και μπλοκ επιταγών, εξοπλισμό μηχανημάτων, εργαλεία, εξαρτήματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και 4 οχήματα ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε χθες (14 Ιουνίου 2023) οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι 3 συλληφθέντες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι μέρος των κλοπιμαίων, μεταπώλησαν σε επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης. 

Τα κλεμμένα οχήματα, το χρηματοκιβώτιο και μέρος των κλοπιμαίων, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ