Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Με τη συμμετοχή μαθητών της ΣΤ’ Τάξης από δεκαπέντε (15) σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας και την ανάπτυξη αντίστοιχου αριθμού θεμάτων, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του «6ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Βέροιας» στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Παίδες - Δημοτικοί Σύμβουλοι μπόρεσαν να συζητήσουν και να τοποθετηθούν αναφορικά με τις εισηγήσεις των μελών της συνεδρίασης και να δέχθηκαν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να συζητήσουν για τα παρακάτω θέματα:

·         Προβλήματα της πόλης

·         Η πόλη μου, η χώρα μου και ο κόσμος

·         Τουριστική αναβάθμιση της πόλης μας και η προβολή των μνημείων της

·         Εγώ και εσύ μαζί – ΑΜΕΑ

·         Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στον Δήμο Βέροιας

·         Αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες

·         Ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων

·         Μιλώ για την πόλη μου και το περιβάλλον που ζω

·         Μιλώ για την πόλη μου-Μακροχώρι και τον τόπο που ζω

·         Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου

·         Έλλειψη υποδομών δημιουργικής απασχόλησης εκτός σχολικού περιβάλλοντος

·         Λειτουργία παιδικής χαράς

·         Ένας ήλιος να προβάλει στη στέγη του σχολείου μας

·         Προβλήματα και προτάσεις-Δημοτικό διαμέρισμα Μακεδονίδος

·         Οι Πρόσφυγες

Τη συνεδρίαση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα ΣυρμούλαΤζήμα, η Προϊσταμένη Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, κα Ευθυμία Γώτη και οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, κα Αικατερίνη Παπαγεωργίου και κ. Νίκος Αμανατίδης. Διαδικτυακό χαιρετισμό έκαναν η Συνήγορος του Παιδιού κα Θεώνη Κουφονικολάκου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μπαχαράκης.

Στα ερωτήματα των μαθητών, πέραν του Δημάρχου, απάντησαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής, Καθαριότητας και Τουρισμού, κα Γεωργία Μπατσαρά, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και κ. Λάζαρος Ασλανίδης.

Με ευθύνη του Δήμου κρατήθηκαν τα Πρακτικά της Ολομέλειας της Συνεδρίασης 2022 του 6ου Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων Βέροιας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συνεδρίαση προβάλλεται στο κανάλι του Youtube του Δήμου Βέροιας.

www.youtube.com/@dimos-verias.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ