Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο (16-22 Σεπτεμβρίου 2022)

Δράσεις του Δήμου Βέροιας για τους βιώσιμους τρόπους μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2022) και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (18 Σεπτεμβρίου 2022) συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας με τη διοργάνωση δράσεωνγια την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας. Με το κεντρικό πανευρωπαϊκό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» οι δημότες κάθε ηλικίας καλούνται να συμμετέχουν στις παρακάτω δράσεις, να ανακαλύψουν τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και να δουν με διαφορετική ματιά τις ομορφιές της Βέροιας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-          Ποδηλατοδρομία, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού και άνω και για ενήλικες.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 10:30 π.μ. Σημείο εκκίνησης, Πάρκο Αγ. Αναργύρων (ώρα προσέλευσης 09:30-10:00 π.μ. για δηλώσεις συμμετοχών και υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από γονέα συνοδό).

Διαδρομή: Αφετηρία από το Πάρκο Αγ. Αναργύρων – Ανοίξεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Κεντρικής – Μητροπόλεως – Ελιάς – Ανοίξεως - Πάρκο Αγ. Αναργύρων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ

Θα κληρωθούν δώρα και θα μοιραστούν μπλουζάκια στους συμμετέχοντες!

 

-          Μικροί και μεγάλοι βολτάρουν με ποδήλατα και πατίνια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην οδό Ανοίξεως!

Από τις 09:00 π.μ έως τις 12:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγ. Αναργύρων θα γίνουν δράσεις με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας Βέροιας, προσομοιωτές ζώνης, μέθης, ύπνου.

Εκδηλώσεις μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας (δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) και των μαθητών τουΜουσικού Σχολείου Βέροιας (συναυλία).

Στο ίδιο σημείο (Πάρκο. Αγ. Αναργύρων) οΣύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί»θα προβάλλει τη νέα του δράση «Ένα ευρώ απ’ τον καθένα», στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

 

-          Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022η Τροχαίας Βέροιας θα βρίσκεται στις αυλές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής.

Γυαλιά Προσομοίωσης αλκοόλ, κάνναβης, κούρασης/υπνηλίας από την Τροχαία Βέροιας. Παρουσίαση και συμμετοχή των μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.

 

-          Δωρεάν χρήση των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων της Βέροιας την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου).

 

-          “FixmyBike”: ΔΩΡΕΑΝ service ποδηλάτου από επαγγελματίες της πόλης. (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00-12:00, Πάρκο Αγίων Αναργύρων).

 

-          «Γνωρίζουμε την πόλη μας, περπατώντας!»: Περίπατος στις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας και σε ιστορικά μνημεία της πόλης με οδηγό τον ιστορικό και λαογράφο της πόλης κ. Μάκη Δημητράκη.

Για δημότες - Ημέρα: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:30. Σημείο συγκέντρωσης:Πλατεία Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου).Για δηλώσεις συμμετοχής έως 30 άτομα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tourismveria@gmail.com

Μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Βέροιας «Συνδυάζουν και Μετακινούνται» από τις κοινότητες προς το ιστορικό κέντρο της Βέροιας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Γνωρίζουμε την πόλη μας, περπατώντας!».

 

-          Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για νηπιαγωγεία και Α’ και Β’ τάξεις δημοτικών σχολείων την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί. Τα εργαστήρια έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Το εργαστήριο περιλαμβάνει ανάγνωση βιβλίου και δραστηριότητες και  απευθύνεται σε μαθητές 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, 
www.libver.gr

Ο Δήμος Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη,τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, την εταιρεία Κιρμανίδης ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, τον ιστορικό-λαογράφο κ. Μάκη Δημητράκη, την VENUSGrowers και τα καταστήματα ποδηλάτωντης Βέροιας για τη συνεργασία τους με σκοπό τη διοργάνωση των ανωτέρω εκδηλώσεων.

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ