Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Κοινό δελτίο τύπου Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
«Μετ’ εμποδίων η εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων πολιτών»
Σοβαρά  εμπόδια  στην  εξυπηρέτηση  των  ανασφάλιστων  συμπολιτών  μας  βάζει  η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας που προβλέπει συνταγογράφηση φαρμάκων
και διαγνωστικών εξετάσεων μόνο από δημόσια νοσοκομεία και δημόσιες δομές.
Η απόφαση αυτή, που τέθηκε σε ισχύ από την 1 η  Ιουλίου 2022 και ύστερα από τρεις συνεχόμενες αναβολές εφαρμογής της, αποκλείει τους ιδιώτες γιατρούς από το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων.
Την παρούσα χρονική στιγμή, με τα κρούσματα της COVID-19 να αυξάνονται επικίνδυνα και τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα να αρχίζουν να πιέζονται και πάλι, μια τέτοια απόφαση αφαιρεί ουσιαστικά από τους ανασφάλιστους το δικαίωμα πρόσβασης στη συνταγογράφηση.
Ταυτόχρονα δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των δημοσίων δομών και κέντρων υγείας, τα οποία υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της επιφόρτισής τους με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Πιστεύουμε  ότι  η  εφαρμογή  της  συγκεκριμένης  απόφασης  δημιουργεί  περισσότερα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως προσπαθεί να επιλύσει. Οδηγεί σταδιακά σε φαινόμενα συνωστισμού στις δημόσιες δομές και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, απειλώντας την υγεία ασθενών και εργαζομένων μέσω της διασποράς του ιού και επιβαρύνοντας τα νοσηλευτικά  ιδρύματα.  
Επιπλέον  υποβάλλει  σε  ταλαιπωρία  τους  ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι τελικώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα της συνταγογράφησης προκειμένου να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα και τις εξετάσεις που χρειάζονται.  
Γιατροί και φαρμακοποιοί ζητούμε από το υπουργείο Υγείας να αναστείλει την παραπάνω απόφαση,  αναλογιζόμενο  το  όφελος  της  δημόσιας  υγείας  και  των  ανασφάλιστων
συμπολιτών μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΣΘ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΤΣΑΣ                       ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ