Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022


Το «Χρυσό Βραβείο» των «Best City Awards 2022», που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας για το Κέντρο  Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ,  που φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση «Ιστορίας Νήματα. Η βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα».

Η βράβευση του Δήμου Νάουσας έγινε στην κατηγορία «Συστήματα Διαχείρισης Πολιτιστικών Υποδομών».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10 Μαρτίου 2022), στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δώρα Μπαλτατζίδου.

Επισημαίνεται ότι τα «Best City Awards» αναδεικνύουν κάθε χρόνο τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διοργανώνονται από την εταιρεία Boussias υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

«Το χρυσό βραβείο «Best City Awards» για το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας - ΕΡΙΑ αποτελεί μια ηθική επιβράβευση για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Δήμος μας στον τομέα του πολιτισμού. Ο χώρος αυτός έχει την δυναμική να μετατραπεί σε έναν «πυρήνα» γνώσης, εκπαίδευσης και έρευνας πάνω σε θέματα βιομηχανικής κληρονομιάς. Αποτελεί ένα τοπόσημο για την πόλη, που θα τοποθετήσει τη Νάουσα στον σύγχρονο πολιτισμικό- βιομηχανικό χάρτη και σε ένα δίκτυο μουσείων βιομηχανικής κληρονομιάς ανά την Ελλάδα.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  - Δήμαρχο Τρικκαίων,  Δημήτρη Παπαστεργίου, την κριτική επιτροπή για την τιμητική αυτή διάκριση, όλους όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία του Κέντρου  Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας - ΕΡΙΑ, καθώς και τους πολίτες της Νάουσας για την στήριξη του έργου της δημοτικής αρχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, με αφορμή την τιμητική διάκριση του δήμου. 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ