Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Διαδηλώνουμε ενάντια στην ακρίβεια και στην αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζόμενων

Τετάρτη 16/2/2022 στις 6:00 στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

“Είναι βαρύς ο φόρος στα καύσιμα, τεράστιος αλλά αυτό δεν αφορά στους φτωχούς,αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο”
Θ. Σκυλακάκης.

Σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας ο υπουργός αποκαλύπτει την αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησής του, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση του λαού μας.
Ένα κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, καύσιμα) αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά έρχεται να ολοκληρώσει τη λεηλασία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος μαζί με την ανεργία, τους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την φτωχοποίηση των μικροεπαγγελματιών.

Οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων ήδη έχουν στραγγίσει το πορτοφόλι μας και χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν θέρμανση και ηλεκτρισμό.
Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης περί διεθνούς συγκυρίας και αύξησης των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου και του φόρου άνθρακα δεν στέκουν καθώς η Ελλάδα είναι η χώρα με την ακριβότερη τιμή οικιακού ρεύματος στην Ευρώπη ανεξάρτητα από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου.

Οι αυξήσεις δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο αλλά πολιτική επιλογή
κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Ο τρόπος που παράγεται και διανέμεται η ενέργεια είναι πεδίο για κερδοσκοπία ιδιωτικών εταιριών σε βάρος των καταναλωτών, ένα εμπόρευμα που διαμορφώνεται με τους νόμους της αγοράς. Ενώ η τιμή στο ρεύμα για τα νοικοκυριά αυξάνεται, για τις βιομηχανίες μειώνεται, παρότι ήδη είναι χαμηλότερη από την οικιακή.
Με εξοργιστική υποκρισία οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι αυτό σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος ενώ εδώ και χρόνια χρηματοδοτούμε μέσω των οικιακών λογαριασμών τους «επενδυτές» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε και τη μεθοδικότητα που κυβερνήσεις χρόνια τώρα με την πολιτική τους διέλυσαν την ΔΕΗ και την ξεπούλησαν ενώ ταυτόχρονα πριμοδότησαν ιδιωτικές εταιρίες και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με εισαγόμενο φυσικό αέριο, που τώρα είναι πανάκριβο.
Αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι παρέκκλιση των νόμων της αγοράς. Είναι η ίδια η «ελεύθερη αγορά» που κάνει σκλάβο τον λαό.

Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Ό,τι απομένει από τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις, το κλέβουν με την ακρίβεια γιατί δεν είναι μόνο το ρεύμα και το αέριο αλλά και οι αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής ενώ εκτοξεύονται και οι τιμές στην εστίαση, την ένδυση, τα μεταφορικά έξοδα, τα διόδια αλλά και το κόστος στέγασης.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά στην  “ελάφρυνση” των λογαριασμών θα οδηγήσουν. Γι αυτό λέμε:
● Όχι στις αυξήσεις των τιμών ρεύματος και θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών
● Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού – Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους
● Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά. – Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές
● Φραγμός στις αυξήσεις των ενοικίων - Προγράμματα στέγασης για όλους
● Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους - Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη
● Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας

Καλούμε συλλόγους, σωματεία, φορείς να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στηνοικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την ακρίβεια
την Τετάρτη 16/2/2022 στις 6:00 στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

Ρεύμα και θέρμανση δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ